Δημοσκόπηση Reuters: Προβάδισμα 6 μονάδων στη Χίλαρι Κλίντον

14:48 29/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Στο τελευταίο δεκαήμερο μπαίνει η προεδρική μονομαχία ανάμεσα σε Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ κι ενώ όλα έδειχναν πως ο υπουψήφιος των Ρεπουμπλικανών οδεύει σε μεγάλη ήττα, ήρθε χθες βράδυ το FBI που ξανανοίγει την έρευνα στα email της Δημοκρατικής υποψήφιας και πλήττει έτσι την υποψηφιότητά της δίνοντας το φιλί ζωής στον Τραμπ.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που

διηνήργησε το Reuters, η Χίλαρι Κλίντον ακόμη διατηρεί την πρωτιά με ένα προβάδισμα 6 μονάδων, καθώς συγκεντρώνει το 42% έναντι του 36% του Ντόναλντ Τραμπ.

Το ποσοστό του Τραμπ υπέστη καθίζηση ιδίως όσον αφορά στις γυναίκες ψηφοφόρους μετά τις αποκαλύεις των τελευταίων εβδομάδων.

Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την 21η ως την 27η Οκτωβρίου, κατέγραψε ότι το 42% των προσώπων που είτε ψήφισαν ήδη είτε σκοπεύουν να ψηφίσουν στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου υποστηρίζει την Κλίντον, ενώ το 36% τον Τραμπ. Το προβάδισμα της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ πριν από μία εβδομάδα ήταν 4 εκατοστιαίες μονάδες. Ωστόσο, αυτή η δημοσκόπηση έγινε προτού το FBI διατάξει νέα έρευνα εναντίον της.

Keywords
Τυχαία Θέματα