Δημοσκόπηση Alco: Το 85% δεν αντέχει νέες περικοπές σε φόρους-συντάξεις

10:23 21/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Στο ναδίρ κατρακυλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία καταγράφει ιστορικά πλέον χαμηλά ποσοστά αποδοχής από την ελληνική κοινωνία.

H πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, όπως προκύπτει από έρευνα που διενήργησε η εταιρεία Alco για λογαριασμό τη ςεφημερίδας «Πρώτο Θέμα», απορρίπτει στην παρούσα φάση την προοπτική προσφυγής στις κάλπες και προκρίνει την αντικατάσταση της σημερινής κυβέρνησης.

Ο σχηματισμός άλλης κυβέρνησης από τη σημερινή Βουλή

επιλέγεται από το 38% των πολιτών, έναντι 21% των ερωτηθέντων που προτιμούν τις εκλογές, ενώ στο 22% περιορίζονται όσοι θεωρούν προτιμητέα επιλογή να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ενδεικτικό, εξάλλου, της ευρύτατης απογοήτευσης που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία είναι ότι περισσότεροι από επτά στους δέκα πολίτες (72%) διαβλέπουν ότι η κατάσταση στη χώρα στο επόμενο εξάμηνο θα επιδεινωθεί.

Στο 17% φθάνουν όσοι πιστεύουν -ή ίσως ελπίζουν- ότι η κατάσταση θα μείνει ίδια, ενώ μόλις στο 8% περιορίζονται εκείνοι που αποδέχονται τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί βελτίωσης.

Όσον αφορά στον δείκτη εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση: το 84% της κοινής γνώμης απαντά αρνητικά στο ερώτημα για την ικανοποίησή τους από την απόδοση της κυβέρνησης, έναντι μόλις του 9% που απαντά θετικά. Πρόκειται για εύρημα που αποτυπώνει την ιστορικά ταχύτερη φθορά που έχει υποστεί κυβερνητικό σχήμα.

Όσον αφορά στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό, το 67% τους θεωρεί λανθασμένους και μόνον ένας στους τέσσερις απαντά ότι είναι σωστοί.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα