Δήμαρχος Βαρκελόνης: Πουτζδεμόντ, μας κατέστρεψες και εξαφανίστηκες

19:57 11/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Η δήμαρχος της Βαρκελώνης Άντα Κολάου κατηγόρησε την καταργηθείσα από τη Μαδρίτη κυβέρνηση του Κάρλες Πουτζδεμόντ ότι οδήγησε την Καταλονία «στην καταστροφή», επισημαίνοντας ότι η πλειονότητα των Καταλανών «δεν ήθελε» την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας.

«Θέλουμε οι κρατούμενοι να αποφυλακιστούν, όμως θέλουμε επίσης η ανεύθυνη κυβέρνηση που οδήγησε την περιφέρεια στην καταστροφή να αντιμετωπίσει τις ευθύνες της και να αναγνωρίσει τα σφάλματά της», είπε.«Πυροδότησαν εντάσεις στην Καταλονία και προχώρησαν σε μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, την οποία δεν επιθυμούσε η πλειονότητα.
Προχώρησαν σε αυτήν την ανακήρυξη εξαπατώντας τους πολίτες για χάρη κομματικών συμφερόντων. Προχώρησαν στην ανακήρυξη και κατόπιν εξαφανίστηκαν», τόνισε.

Η Άντα Κολάου αποδοκίμασε επίσης με δριμύτητα την αντίδραση της ισπανικής κυβέρνησης του Μαριάνο Ραχόι που ενεργοποίησε το άρθρο 155 του Συντάγματος, με το οποίο έθεσε υπό κηδεμονία την περιοχή, επιπλέον καθαίρεσε την κυβέρνηση και άλλους αξιωματούχους, διέλυσε το κοινοβούλιο και προκήρυξε περιφερειακές εκλογές.

The post Δήμαρχος Βαρκελόνης: Πουτζδεμόντ, μας κατέστρεψες και εξαφανίστηκες appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα