Διαξιφισμοί κυβέρνησης – αντιπολίτευσης με φόντο την απεργία

22:06 4/2/2016 - Πηγή: Aixmi

«Αν προσπαθείτε να δημιουργήσετε τεχνητό κλίμα αναστάτωσης, να ξέρετε ότι η κυβέρνηση είναι συμπαγής, στέρεη και είναι εδώ», διεμήνυσαν τα κυβερνητικά στελέχη κατά την σύντομη συζήτηση που έγινε στη Βουλή με αφορμή την πανελλαδική απεργία και τις κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η κυβερνητική πλευρά μάλιστα εμφανίστηκε, δια στόματος υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη,

υπέρ των κινητοποιήσεων καθώς αυτές, όπως υποστήριξε το κυβερνητικό στέλεχος, αποτελούν «όπλο» της κυβέρνησης.

«Είναι κατανοητό η ΝΔ να μην κατανοεί τις κινητοποιήσεις. Για εμάς δεν είναι ανωμαλία αλλά όπλα στην φαρέτρα της σκληρής διαπραγμάτευσης που διεξάγει η κυβέρνηση με την απουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θεωρώ ότι ο διάλογος με τους φορείς θα βοηθήσει», τόνισε ο Γιάννης Αμανατίδης.

Για «σχιζοειδή κατάσταση» που δεν συμβαίνει ούτε σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ο οποίος ανέφερε πως «ενώ η Κυβέρνηση διαχέει πλέγμα ιδεών και διαπραγματεύεται με την τρόικα σε πολυτελές ξενοδοχείο του κέντρου, το κόμμα που τη στηρίζει καλεί την κοινωνία σε διαδήλωση εναντίον της. Απαιτείται στοιχειώδης σεβασμός προς την ελληνική κοινωνία». Ο Νίκος Δένδιας πρόσθεσε ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία δεν μπορεί να ειρωνεύεται την κοινωνία, ούτε να λησμονεί ότι έχει αποδεχθεί και υπογράψει την “ιδιοκτησία” του μνημονίου, καρπού της δικής της και μόνον διαπραγμάτευσης».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε ότι «σήμερα βιώνουμε, δεν βλέπουμε ή ζούμε απλώς, την κοινωνική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί και στην πολιτική του κατάρρευση». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως «τίποτα δεν εκδικείται με μεγαλύτερη ένταση και σκληρότητα από μια ελπίδα που διαψεύστηκε, γιατί έγινε πασιφανές ότι αυτός που την καλλιέργησε έλεγε συνειδητά ψέματα».

Ο Χάρης Θεοχάρης από το Ποτάμι δήλωσε ότι στη χώρα καταρρέει ο τρόπος ζωής πολλών ανθρώπων, ανατρέπονται η φορολόγηση και η ασφάλιση κάνοντας αδύνατον για κάποιον να προοδεύσει και να προκόψει.

«Καταρρέουν ταυτόχρονα οι αυταπάτες, τα ψέματα και ο λαϊκισμός. Και όλα τα δεινά που ο λαϊκισμός φορτώνει στον ελληνικό λαό θα τα πληρώσουμε οι Έλληνες πολίτες. Είτε η μία τάξη είτε η άλλη, είτε η μία γενιά είτε η άλλη. Στο τέλος το ζητούμενο είναι η δικαιοσύνη στη μοιρασιά. Είναι πλέον φανερό σε όλους πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει διαζύγιο από την έννοια της δικαιοσύνης. Ελπίζουμε η κοινωνία να διώξει αυτήν την καταστροφική Κυβέρνηση μια ώρα νωρίτερα», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καρράς της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι πρέπει να διεξαχθεί διάλογος στη Βουλή και την κοινωνία ενώ από την πλευρά του ΚΚΕ ο Σταύρος Τάσσος τόνισε ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης θα έχει ως αποτέλεσμα την εξόντωση της μικρής και μεσαίας αγροτιάς.

Απαντώντας στα «πυρά» της αντιπολίτευσης η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη έκανε λόγο για «ηθικοπλαστικά κηρύγματα» και «ψυχαναλυτικές ασκήσεις επί χάρτου» της ΝΔ, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να στήσει «τεχνητό κλίμα αναστάτωσης», ωστόσο, όπως σημείωσε, η κυβέρνηση είναι «ακλόνητη και στέρεα».

Όπως υποστήριξε η Φωτεινή Βάκη ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει μέρος στις εργατικές κινητοποιήσεις γιατί «ομαλότητα δεν είναι να φιμώνει κανείς τους αγώνες του λαού, αλλά να είναι δίπλα και μαζί με τον λαό».

Keywords
Τυχαία Θέματα