Διατίθενται μέσω διαδικτύου αυτόματα τεστ διάγνωσης του ιού του AIDS

14:55 27/4/2015 - Πηγή: Aixmi

Αυτόματα τεστ, που επιτρέπουν να ξέρει κάποιος μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας και χωρίς ιατρική επίβλεψη, αν είναι φορέας του ιού του AIDS, πωλούνται από σήμερα μέσω διαδικτύου στη Βρετανία ενώ από το καλοκαίρι παρόμοια τεστ θα είναι διαθέσιμα και στη Γαλλία.

Αυτό

το ατομικό τεστ, με την επωνυμία BioSURE HIV Self Test, επιτρέπει στον καθένα, μόνο μία σταγόνα αίμα από το δάκτυλο, να μάθει μέσα σε 15 λεπτά αν έχει ή όχι τα ειδικά αντισώματα που παράγονται σε περίπτωση μόλυνσης με τον ιό του AIDS, τον HIV.

«Το να γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο HIV είναι κρίσιμο και η κυκλοφορία του προϊόντος αυτού θα επιτρέψει στους ανθρώπους να κάνουν διακριτικά το τεστ την ώρα και στον τόπο που τους εξυπηρετεί», δήλωσε η ιδρυτής του BioSure, Μπρίτζετ Μπαρντ.

Τα θετικά τεστ θα πρέπει να επιβεβαιωθούν από έναν επαγγελματία της υγείας. Συνιστάται, για τις ομάδες κινδύνου, να κάνουν το τεστ κάθε τρεις μήνες.

Να σημειωθεί ότι σχεδόν 110.000 άνθρωποι ζουν με τον HIV στη Βρετανία και σχεδόν 26.000 είναι φορείς του ιού χωρίς να το γνωρίζουν, κάνοντάς τους χωρίς να το συνειδητοποιούν υπεύθυνους για την πλειονότητα των μολύνσεων, σύμφωνα με το Εθνικό Καταπίστευμα για το AIDS (ΝΑΤ), το κυριότερο ίδρυμα που ασχολείται με το AIDS στη Βρετανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα