Δεν βλέπει η Κομισιόν «κλείσιμο συνόρων» από τα Σκόπια

16:30 22/2/2016 - Πηγή: Aixmi

Δεν υπάρχει υπαναχώρηση από τη δέσμευση που εδόθη στην ελληνική πλευρά ότι τα σύνορα θα μείνουν ανοικτά εκτιμά η Κομισιόν παρά την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοσκοπιανά σύνορα και το φίλτρο που έχει θέσει η ΠΓΔΜ για τους πρόσφυγες που περνάνε.

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν Νατάσα Μπερτό όταν ρωτήθηκε για να διευκρινίσει τι ακριβώς συμβαίνει στα ελληνοσκοπιανά σύνορα ανέφερε ότι υπάρχουν προσφυγικές ροές αν και παρέπεμψε για περισσότερες λεπτομέρειες στις αρχές των δυο χωρών.

«Προφανώς

και περισσότερες λεπτομέρειες γνωρίζουν οι διαχειριστές των συνόρων, δηλαδή οι δύο Αρχές των δύο εμπλεκόμενων χωρών, αλλά η κατανόηση της Κομισιόν σήμερα είναι πως υπάρχουν προσφυγικές ροές από την Ελλάδα προς τα Σκόπια».

Η εκπρόσωπος της Κομισιόν σχετικά με την είδηση ότι δεν επιτρέπεται η διέλευση Αφγανών διευκρίνισε «είναι ξεκάθαρο σε ποιους είναι επιτρεπτό να περνάνε και σε ποιους όχι»

Η κ. Μπερτό ανέφερε πως « πολιτική συζήτηση για το θέμα έλαβε χώρα την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής και στο περιθώριο αυτής την Παρασκευή» και σημείωσε ερωτηθείσα ότι δεν βλέπει υπαναχώρηση κανενός από την πολιτική υπόσχεση που εδόθη στον Α. Τσίπρα για ανοιχτά σύνορα.

Keywords
Τυχαία Θέματα