Δεν έχουμε Χούντα κύριοι της Ακρο – ΑριστεροΔεξιάς…

02:01 6/5/2013 - Πηγή: Aixmi

Πρόσφατα, δημοσκόπηση της Metron Analysis (για την «Ελευθεροτυπία») έδειξε ότι το 30% των Ελλήνων θεωρεί πως «τα πράγματα στη χώρα ήταν καλύτερα κατά την περίοδο της Απριλιανής Δικτατορίας».

Η πεποίθηση αυτή απορρέει από τη γενικότερη αντίληψη του ότι σήμερα πολλοί νομίζουν ότι δεν έχουμε Δημοκρατία, αλλά Χούντα.
Δεν πρόκειται για αστείο! Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια επικίνδυνη ιδεοληψί} που κατακτά όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού.

Σίγουρα η Δημοκρατία

μας περνάει κρίση, ίσως πολλές φορές και να υπολειτουργεί, ωστόσο δε μπορεί να ταυτίζεται σε καμία περίπτωση με ένα δικτατορικό καθεστώς. Είναι κάτι τόσο προφανές που, όμως, δύσκολα το αντιλαμβάνονται ορισμένοι.

Κι αυτό, γιατί ο Έλληνας έχει μάθει στην ευκολία. Του αρέσει να σαχλαμαρίζει πάνω από το πληκτρολόγιό του και να κηρύττει επαναστάσεις. Βέβαια, αδυνατεί να κατανοήσει ότι Χούντα δεν είναι γράφεις πρωί –μεσημέρι – βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «έχουμε χούντα», βρισκόμαστε «υπό ξενική κατοχή», έχουμε «κυβέρνηση δωσίλογων» κ.λπ., διότι Χούντα σημαίνει ολοκληρωτική απαγόρευση όλων αυτών των Μέσων Ενημέρωσης.

Επίσης, οι συμπλοκές στις διαδηλώσεις δεν αποδεικνύουν την ύπαρξη δικτατορίας, γιατί πολύ απλά στις δικτατορίες δεν επιτρέπονται οι διαδηλώσεις. Δικτατορικό καθεστώς σημαίνει διώξεις πολιτών, βασανιστήρια, εξορίες, πολιτικές δολοφονίες. Χούντα δεν είναι η κομματοκρατία, γιατί στη Χούντα δεν υπάρχουν κόμματα και εκλογές. Χούντα ίσον φόβος και τρομοκρατία κι όχι φτώχεια.

Το κλίμα αυτό δείχνει να το εκμεταλλεύεται μερίδα του πολιτικού κόσμου που ασυνείδητα ή συνειδητά (κι άρα υποκριτικά) καλλιεργεί τη μισαλλοδοξία, τη συνωμοσιολογία, καλεί τους πολίτες σε πολιτειακά πραξικοπήματα, υποθάλπει εγκληματικές ενέργειες βαφτίζοντάς τες «κοινωνικές εξεγέρσεις».

Χέρι –χέρι, ακροαριστεροί και ακροδεξιοί παίζουν το παιχνίδι τους, υπονομεύουν με τον τρόπο τους την ίδια τη Δημοκρατία.
Ας μην τους αφήσουμε.

Ας συνειδητοποιήσουμε ότι η Δημοκρατία είμαστε εμείς. Η Δημοκρατία δίνει εξετάσεις καθημερινά. Αν την αφήσουμε, θα πέσουμε στην δικτατορία αυτών που διακινούν παραμύθια από δω κι από κει και ποντάρουν στην αποσταθεροποίηση. Να θυμόμαστε πάντα ότι δικτατορία είναι οι Συνταγματάρχες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου και σήμερα δεν τους έχουμε ανάγκη.

*Follow on Twitter: @johnebambax

*Ο Γιάννης Μπαξεβάνος είναι φοιτητής στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα