Δεμένα όλα τα πλοία στα λιμάνια λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ

09:02 2/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Δεμένα παραμένουν όλα τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αντιδρώντας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων ότι «η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη

συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών και των οικογενειών τους, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των υπευθύνων και του κράτους, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Η επερχόμενη νέα χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές».

Η απεργία ξεκίνησε στις 6.00 το πρωί της Δευτέρας και η ΠΝΟ κάλεσε ειδικά τις εταιρείες των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες, να το έχουν κάνει μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Keywords
Τυχαία Θέματα