Δε συμφώνησαν Σαμαράς -Βενιζέλος -Κουβέλης για τις περικοπές 11,5 δισ.

12:21 29/8/2012 - Πηγή: Aixmi

Τέλειωσε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου και ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι δεν υπήρξε κατάληξη για το πακέτο των 11,5 δισ ευρώ. Στόχος -είπε- είναι να μην υπάρξουν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και να μη μειωθούν κατά 30 ευρώ οι συντάξεις του ΟΓΑ. Το όποιο πακέτο περικοπών -πρόσθεσε- πρέπει να συνδεθεί με αναπτυξιακές κινήσεις και προανήγγειλε νέα

συνάντηση των αρχηγών, ώστε να διατυπωθούν εναλλακτικές προτάσεις.

Στα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών είναι να μπει μαχαίρι στις συντάξεις ώστε να γλυτώσουν τις περικοπές οι ένστολοι. Σκοπεύει να αφήσει αλώβητους τους μισθούς πιλότων, ΟΥΚ, «Δίας», «Δέλτα», «Ζ» (και «ΜΑΤ» παρακαλώ) και να βάζει στο κρεββάτι του Προκρούστη τις συντάξεις πάνω από τα 700 ευρώ, τα φιλοδωρήματα που είχαν απομείνει ως δώρα στους συνταξιούχους (και για κύριες και για επικουρικές) και, ίσως, τις συντάξεις του ΟΓΑ. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, όμως, αντιδρά σθεναρά σ’ αυτό το τελευταίο, ενώ θέτει και θέμα για μη περιορισμό των κονδυλίων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Υπολογίζεται, πάντως, ότι αν διατηρηθούν ως έχουν οι συντάξεις του ΟΓΑ θα χρειαστούν περίπου 450 εκατομύρια ευρώ, που πρέπει να κοπούν από αλλού.

Δεν αποκλείεται δε να επιβληθεί και εισφορά 1% -3% σε όσους συνταξιοδοτήθηκαν μετά την 1/1/1995.

Keywords
Τυχαία Θέματα