«Χρυσόμαυρη» επίθεση στον συνιδρυτή των Pink Floyd…

16:16 25/7/2013 - Πηγή: Aixmi

Με μια προκλητική ανακοίνωση – αντίδραση η Χρυσή Αυγή «απάντησε» στον εμβληματικό συνθέτη, Roger Waters, μετά τη συνέντευξή του με αφορμή την επικείμενη συναυλία του στο ΟΑΚΑ, αποκαλώντας τον «ξεφτι(λι)σμένος (που)ρόκερ»…

Ο γνωστός για την αντιρατσιστική του δράση και έκφραση συνιδρυτής

των Pink Floyd, μεταξύ άλλων μιλώντας στην «Kαθημερινή» είχε πει μεταξύ άλλων: «Όποτε η οικονομική κατάσταση είναι κακή, το τέρας της ακροδεξιάς σηκώνει κεφάλι και λέει φταίνε οι Άραβες, οι μετανάστες, οι μαύροι, οι κομμουνιστές, οι καλλιτέχνες – πάντα βρίσκουν κάποιο θύμα. Παρακολούθησα με φρίκη σ’ ένα ντοκιμαντέρ, νεαρούς Έλληνες με καλυμμένα πρόσωπα, οι οποίοι μιλούσαν για τη Χρυσή… κάτι. Πάντα χρησιμοποιούν ονόματα με το επίθετο χρυσός ή μαύρος. Να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να μορφωθούν και να ενδιαφερθούν για τη φιλοσοφία και την πολιτική, ώστε να αποτελέσουν μέρος του κινήματος για την αναδιοργάνωση του κόσμου».

Διαβάστε απόσπασμα της προκλητικής και χυδαίας ανακοίνωσης της Χρυσής Αυγής:

Αφού, λοιπόν, παριστάνοντας κι αυτός τον… έγκυρο πολιτικό αναλυτή, ξεστομίζει κάποιες ανοησίες φτάνει «στο ζουμί», λέγοντας τα εξής: «Παρακολούθησα με φρίκη σ’ ένα ντοκιμαντέρ, νεαρούς Έλληνες με καλυμμένα πρόσωπα, οι οποίοι μιλούσαν για Χρυσή… κάτι. Πάντα χρησιμοποιούν ονόματα με το επίθετο χρυσός ή μαύρος». Οπότε, αφού ακολούθησε η ερώτηση «Αναφέρεστε στη Χρυσή Αυγή;» απαντά ως εξής: «Ακριβώς. Έλεγαν ότι ο στόχος τους είναι η καθαρή ελληνική φυλή. Και σκέφτεσαι «ωχ, αυτό είναι απαίσιο, αυτοί δεν είναι οι φίλοι μου, δεν είναι οι άνθρωποι που με έβαλαν στα σπίτια τους και με τάισαν και με φρόντισαν με τόσο φιλόξενο πνεύμα τη δεκαετία του ’60, τότε που ήμουν ένα άφραγκο παιδί που περιπλανιόταν στην Ελλάδα». Βλέπω αυτά τα παιδιά και σκέφτομαι πόσο αξιοθρήνητα είναι. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι τα εθνικά σύνορα είναι κάπως ξεπερασμένα. Να κατανοήσουμε τις αιτίες που αναγκάζουν μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες να μετακινούνται από το ένα μέρος στο άλλο. Το κύμα μετανάστευσης τα τελευταία χίλια χρόνια υπήρξε πάντα το ίδιο. Μοιάζει με νόμο της φυσικής».

Ο Ρότζερ Γουότερς είναι 70 ετών. Έχει βγάλει πολλά χρήματα από την καριέρα του ως μουσικός. Τόσα πολλά που μπορεί να θρέψει τις τέσσερις γυναίκες, τις οποίες έχει παντρευτεί ισάριθμες φορές. Φαίνεται, όμως, ότι χρειάζεται κι άλλα γι’ αυτό, σε μια ηλικία που θα έπρεπε να τον απασχολούν τα αρθριτικά, η ακράτεια και γενικώς το πώς θα πηγαίνει προς… νερού του, αυτός επιμένει να αρμέγει τις τσέπες των θαυμαστών του κάνοντας «αρπαχτές» ανά τον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα