Χωρίζει μητέρες από τα παιδιά κατά τις συλλήψεις μεταναστών ο Τραμπ

11:13 4/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Νέο αντιμεταναστευτικό πλάνο σχεδιάζει ο Ντόναλντ Τραμπ όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τον διαχωρισμό των γυναικών από τα παιδιά τους όταν περνούν παράνομα τα σύνορα των ΗΠΑ μαζί.

Σύμφωνα με πρόταση που μελετά το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας ενδέχεται στο εγγύς μέλλον μητέρες και παιδιά να χωρίζονται από τις αμερικανικές Αρχές, με στόχο να αποτρέπονται οι γυναίκες να μεταναστεύουν παράνομα στην Αμερική μαζί με τα παιδιά τους.

Με αυτήν την αλλαγή, θα επιτρέπεται οι γονείς να τίθενται

υπό κράτηση ενώ ασκούν έφεση στις αποφάσεις απέλασής τους ή περιμένουν να εκδοθεί απόφαση για την αίτηση ασύλου που έχουν υποβάλει.

Τα παιδιά θα παραδίδονται στην επιμέλεια του υπουργείου Υγείας και μέχρι να βρεθεί συγγενής τους στις ΗΠΑ ή να οριστεί από το κράτος νομικός κηδεμόνας.

Σήμερα, οι οικογένειες που ασκούν έφεση στις αποφάσεις απέλασής τους ή ζητούν άσυλο γενικά απελευθερώνονται σύντομα και τους επιτρέπεται να διαμένουν στις ΗΠΑ μέχρι να υπάρξουν οριστικές αποφάσεις, ενώ απόφαση ομοσπονδιακού εφετείου απαγορεύει την παρατεταμένη φυλάκιση ανηλίκων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι θέλει να τερματιστεί η πολιτική της «σύλληψης και απελευθέρωσης» («catch and release»), βάσει της οποίας οι μετανάστες μπορούν να διαμένουν στις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες που τους αφορούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα