Χάος στη Λάρισα: Προβλήματα στις μετακινήσεις, εγκλωβισμοί και απροσπέλαστοι δρόμοι

18:39 11/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Σοβαρή κρίνεται η κατάσταση που υπάρχει σε όλο το νομό Λάρισας από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, των δήμων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το μέτωπο της χιονόπτωσης παραμένει έντονο ακόμα και μέσα στη πόλη, με το χιόνι να ξεπερνάει σε ορισμένα σημεία τους 30 πόντους, ενώ αναμένεται κύμα παγετού από το βράδυ της Τετάρτης.

Τα προβλήματα που ξεκίνησαν το πρωί βρίσκονται σε εξέλιξη και αυτή την ώρα καθώς υπάρχουν περιοχές όπου δρόμοι είναι απροσπέλαστοι.

Ο δήμος Λάρισας, χαρακτηρίζει «ιστορικό χιονιά» το φαινόμενο που έχει πλήξει την περιοχή, καθώς έχει σημάνει συναγερμό στις υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Τα εκχιονιστικά δουλεύουν ασταμάτητα μέσα στη πόλη και επιδιώκουμε τις κεντρικές αρτηρίες να τις κρατήσουμε ανοιχτές. Ωστόσο το χιόνι είναι πολύ» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Γιώργος Σούλτης.

Να σημειωθεί πως 30 εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου αλλά και του Στρατού, επιχειρούν όλη μέρα μέσα στη πόλη για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς. Η κίνηση εντός της πόλης γίνεται με δυσκολία ενώ αρκετοί οδηγοί κινούνται με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Τα αστικά λεωφορεία εντός της πόλης κινούνται κανονικά

Από το πρωί λόγω του χιονιά έχουν ακυρωθεί όλα τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ, εκτός από αυτά προς Αμπελώνα και Τύρναβο, λόγω της επικινδυνότητας του δρόμου.

Την παρέμβαση της πυροσβεστικής χρειάστηκε για να μετακινηθεί ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που διαμένει στην παραλιακή περιοχή της Βελίκας του δήμου Αγιάς, καθώς αντιμετώπισαν δυσκολία στη μετακίνηση από τον χιονιά. Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εσπευσμένα στο σημείο που διέμεναν οι ηλικιωμένοι βρέθηκε όχημα της πυροσβεστικής ώστε να τους μεταφέρει στον στην Αγιά.

Κλειστά θα παραμείνουν και την Πέμπτη τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στην πόλη της Λάρισας και σε όλο το νομό.

Πηγή Εικόνας: onlarissa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα