Χαμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη Μάνδρα- «Πυρά» κατά Δούρου

20:47 28/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Περίπου 40 καταστηματάρχες και κάτοικοι της Μάνδρας πήγαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου θα συνεχιζόταν η διακοπείσα συνεδρίαση και επρόκειτο να ψηφιστούν συγκεκριμένα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων της Δυτικής Αττικής. Η ομάδα ανήρτησε πανό, στο οποίο αναγραφόταν «φτάνει πια. Η αδιαφορία, η διαπλοκή και τα μνημόνια στερούν ανθρώπινες ζωές».

Μάλιστα, δήλωσαν ότι ήρθαν να ακούσουν τις προτάσεις της Ρένας Δούρου επί των αιτημάτων τους και διέκοψαν τους ομιλητές που ξέφευγαν από το «θέμα».

Τι ζητούσαν:

– Άμεση υλοποίηση των πρωθυπουργικών

εξαγγελιών για έκτακτη ενίσχυση των μικροεπιχειρήσεων
– Γενναία χρηματοδότηση για εκτεταμένα αντιπλημμυρικά έργα.
– Άμεσα μέτρα ανακούφισης για τους άστεγους
– Ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών με αποζημιώσεις σε ποσοστό 100%
– Πάγωμα των χρεών των μικροεπιχειρήσεων της περιοχής χωρίς τόκους, απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ, φόρους τέλη κλπ.

Και ενώ διαβάζονταν τα μέτρα, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου διέκοψε τη συνεδρίαση, λόγω της έντασης που είχαν προκαλέσει κάποιοι εκ των παρισταμένων καταστηματαρχών, όταν άκουσαν ότι το μέτρο περί δέσμευσης 15 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για την αποζημίωση των πληγέντων θα ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη.

«Η συνεχής καθυστέρηση», όπως τόνισαν, «θα οδηγήσει σε μια συνεχή αναβολή της αποκατάστασής μας, την οποία δεν πρόκειται να δεχθούμε». Στη συνέχεια, αποχώρησαν δηλώνοντας ότι θα επανέλθουν την Πέμπτη και ότι θα πραγματοποιήσουν μεγάλη κινητοποίηση την Παρασκευή στην Μάνδρα μέχρι την οριστική δικαίωση τους.

Μια γυναίκα που είδε την επιχείρησή της να καταστρέφεται από τις πλημμύρες επιτέθηκε φραστικά στην κ. Δούρου ζητώντας να τους πει τον σχεδιασμό της περιφέρειας για την επόμενη μέρα. «Ντροπή σας» είπε η αγανακτισμένη γυναίκα και απαιτούσε να μάθει τι θα κάνει αύριο με το συγκεκριμένο ζήτημα. Στο ίδιο ύφος και ένας άλλος επαγγελματίας πήγε προς το βήμα που μιλούσε η κ. Δούρου και κουνώντας το δάχτυλο ζητούσε να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματά τους.

Από την πλευρά της η περιφερειάρχης υποσχέθηκε να δρομολογήσει την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων που δικαιούνται οι πλημμυροπαθείς, προκαλώντας νέες έντονες αντιδράσεις από τους συγκεντρωμένους πολίτες.

Το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

The post Χαμός στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη Μάνδρα- «Πυρά» κατά Δούρου appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα