Μπαργιώτας: Γι’ αυτό πήγα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη

19:17 31/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Το σκεπτικό της μετακίνησής του από το Ποτάμι στη ΔΗΣΥ αλλά και τους πρακτικούς λόγους που επέβαλαν το χρόνο της κίνησης αυτής περιέγραψε ο βουλευτής Λάρισας Κώστας Μπαργιώτας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.

«Οι Λαρισαίοι με γνωρίζουν από παλιά … η πολιτική μου καταγωγή, είναι συγκεκριμένη, από το χώρο της πάλαι ποτέ δημοκρατικής παράταξης … ιδεολογικά και πολιτικά ο χώρος -και οι όμοροι χώροι- είναι συγκεκριμένος … δεν νομίζω ότι υπήρχε η πιθανότητα να συνεχίσω πολιτικά σε κάτι άλλο», είπε ο κ. Μπαργιώτας, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς

το σύστημά μας είναι έτσι, που δεν επιτρέπει συνεργασίες, ανεξάρτητους βουλευτές κτλ λόγω του εκλογικού νόμου».

Όπως υποστήριξε, «πάντα πίστευα -και το είχα πει πολύ πριν φύγω από το Ποτάμι- και πάντα δούλευα και προσπαθούσα να πείσω τους υπόλοιπους στο Ποτάμι και κυρίως την ηγεσία του ότι πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες και να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο, ενιαίο πόλο στο χώρο της κεντροαριστεράς … το μοναδικό βιώσιμο σχήμα -με όλες τις επιφυλάξεις που μπορεί να εκφράσει κανείς γι’ αυτό- είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Διευκρίνισε επίσης ότι επειδή κατά τον ίδιο «η μόνη διαδικασία από την οποία μπορεί να προκύψει κάτι θετικό είναι το Συνέδριο, που έχει προκηρυχθεί για τον Ιούνιο, σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, επέλεξα, αποφάσισα και το χρόνο της κίνησης, για να μπορώ να συμμετάσχω και στην προσυνεδριακή διαδικασία και τον διάλογο. Ήθελα να κάνω πράξη τη δήλωση ότι ενδιαφέρομαι για την ανασύσταση του χώρου της κεντροαριστεράς, σε ένα ενιαίο, μεγάλο φορέα».

Πηγή: Στο Κόκκινο

Keywords
Τυχαία Θέματα