Αξιωματούχος της ΕΕ πιθανόν ο αποστολέας του τρομο-δέματος στον Παπαδήμο

08:40 29/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Ενώνοντας τα κομμάτια από τα υπολείμματα του φακέλου που εξερράγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, αρμόδιοι των εγκληματολογικών εργαστηρίων εντόπισαν την ταυτότητα του αποστολέα όπως και τη διεύθυνσή του.

Πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο, πιθανόν για μία γυναίκα αξιωματούχο, εργαζόμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι προβεβλημένο πρόσωπο, που διαμένει στο Κολωνάκι.

Η πυροτεχνική ύλη και ο μηχανισμός πυροδότησης, σύμφωνα με την ανασύσταση αυτή,

ήταν τοποθετημένα μέσα σε μια ιδιοκατασκευή από σκληρό χαρτόνι, οι άκρες του οποίου είχαν κολληθεί με σελοτέιπ, γεγονός που διευκόλυνε τον εντοπισμό από τα μηχανήματα ελέγχου αν οι υπεύθυνοι είχαν παρατηρήσει σωστά.

Στο μεταξύ όσο δεν υπάρχει προκήρυξη για ανάληψη ευθύνης για την επίθεση εκφράζονται φόβοι για νέα χτυπήματα. Επιπλέον, από την ανάλυση του DNA διαπιστώθηκε ότι το γενετικό υλικό είναι «καθαρό» και πρόκειται για νέα… είσοδο στην τρομοκρατία.

Σήμερα, αναμένεται να δώσει κατάθεση ο Λουκάς Παπαδήμος, ώστε να ρίξει περισσότερο φως στην υπόθεση. Θα ερωτηθεί για το σχήμα του φακέλου, αν δηλαδή ήταν μικρότερο από Α4, αν ο εικονικός αποστολέας ήταν κάποιο γνωστό του πρόσωπο, τι ήταν αυτό που τον έκανε να τον πάρει μαζί του στο αυτοκίνητο και να τον ανοίξει κατά τη διαδρομή…

Από την πλευρά της η σύζυγος του κ. Παπαδήμου είπε ότι η συνδεσμολογία ήταν μέσα σε θήκη από cd. «Μου είπαν ότι είχε περάσει δύο φορές από έλεγχο» τόνισε η γυναίκα. Αυτό που τον έσωσε ήταν ότι το είχε στα πόδια του και γι αυτό τραυματίστηκε κυρίως στα κάτω άκρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα