Αύριο το τελευταίο ντιμπέιτ για Μακρόν και Λεπέν (ΒΙΝΤΕΟ)

17:33 2/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε 24 ώρες οι δύο μονομάχοι για τη γαλλική προεδρία θα «πέσουν» στην αρένα της τηλεμαχίας τους ΄που θα επιδιώξουν να επηρεάσουν το υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων αλλά και να δικαιολογήσουν στους ψηφοφόρους των άλλων υποψηφίων για ποιον λόγο θα έπρεπε να τους στηρίξουν.

Αύριο διοργανώνεται το τελευταίο ντιμπέιτ μόνο ανάμεσα στους Εμανουέλ Μακρόν και τη Μαρίν Λεπέν και αμφότεροι προετοιμάζονται να δώσουν τον νυν υπέρ πάντων τηλεοπτικό αγώνα.

Η Μαρίν Λεπέν μείωσε τις υποχρεώσεις της και σε σύσκεψη με μέλη της εκστρατείας της ζήτησε να της παρέχουν σημειώσεις ώστε

να είναι ετοιμοπόλεμη απέναντι στον Μακρόν. Η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου αποφάσισε να περιποιηθεί λίγο τον εαυτό της και να μην διανύσει αποστάσεις ώστε να ταλαιπωρηθεί κι αύριο έχει μειωμένες δυνάμεις.

Το ντιμπέιτ θα διαρκέσει περίπου 2,5 ώρες και οι δύο αντίπαλοι θα αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον σε δεκάδες καυτά ζητήματα της γαλλικής πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Είναι τώρα ή ποτέ για τους δυο τους ώστε να δείξουν τη δική τους ισχύ και να αφοπλίσουν τον έτερο υποψήφιο.

«Εργάζεται να να επιδείξει την πραγματικότητα του προγράμματος του Μακρόν που είναι σχετικά κρυμμένο και χαρακτηρίζεται από καλλιτεχνική ασάφεια» δηλώνει στέλεχος της εκστρατείας της Λεπέν.

Από την πλευρα του ο Μακρόν δεν δίνει πολλές λεπτομέρειες από τη στρατηγική που θα ακολουθήσει. Ο εκπρόσωπός του επιβεβαιώνει ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά τη γνώμη του κοινού.

«Δεν είμαστε σε παιχνίδι ρόλων, δεν θα προσποιηθούμε ότι θα παίξουμε μάι τηλεμαχία ανάμεσα στη Λεπέν και εκείνον» είπε ο εκπρόσωπος του Μακρόν. Αφού πέρασε κάποιες μέρες επισημαίνοντας το ρίσκο για τη δημοκρατία που θα μπορούσε να αποτελέσει μια νίκη του Εθνικού Μετώπου, ο Εμανουέλ Μακρόν έχει όπλα στη φαρέτρα του. Σύμφωνα με το Europe 1, ο Μακρόν θα επικεντρώσει τις επιθέσεις του στο οικονομικό πρόγραμμα της αντιπάλου του και τις σχέσεις που έχει με το εθνικιστικό κίνημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα