Αβραμόπουλος: Σε έκτακτη ανάγκη η Ελλάδα – 50.000 μετανάστες μόνο τον Ιούλιο

15:56 14/8/2015 - Πηγή: Aixmi

Έτοιμη να αποδεσμεύσει κεφάλαια για να βοηθήσει τη χώρα μας ώστε να διαχειριστεί την ανθρωπιστική κρίση που έχει δημιουργηθεί από την τεράστια αύξηση της λαθρομετανάστευσης είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μετά από παράκληση του Προέδρου Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ο Έλληνας Επίτροπος για τη Μετανάστευση, επανέλαβε την απόφαση της Επιτροπής για χρηματοδότηση 474 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα,

και ανακοίνωσε πως το πρώτο κομμάτι βοήθειας ύψους 30 εκατομμυρίων είναι έτοιμο προς αποδέσμευση μόλις συσταθεί η ρυθμιστική αρχή που θα διαχειρίζεται τα χρήματα από το ελληνικό κράτος.

Ο Έλληνας Επίτροπος μάλιστα έδωσε εύσημα στις ελληνικές αρχές για τη δύσκολη δουλειά που έχουν αναλάβει.

Στη συνέχεια σημείωσε πως η διαχείριση του μεταναστευτικού αποτελεί ένα «Ευρωπαϊκό και όχι μόνο ελληνικό πρόβλημα, που πρέπει να λυθεί, χωρίς όμως να αντικατασταθεί ο ρόλος των εθνικών κοινοβουλίων».

Nα σημειωθεί ότι η άνοδος των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα, ιδιαίτερα στο ανατολικό Αιγαίο, που έφτασε τις 50.000 μόνο τον Ιούλιο, ανοίγει τον δρόμο για περεταίρω χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης 2,4 εκατομμύρια ευρώ, έτσι ώστε να δοθεί η απαραίτητη υλικοτεχνική υποστήριξη στις τοπικές αρχές.

Ο Επίτροπος χαρακτήρισε τις επαφές που είχε με τις ελληνικές αρχές που διαχειρίζονται τις μεταναστευτικές ροές ως «πολύ ενδιαφέρουσες και ουσιαστικές» και τόνισε την δραματική διάσταση που έχει λάβει το ζήτημα, καθώς πάνω από 150.000 μετανάστες έχουν περάσει τα ελληνικά σύνορα από το 2015.

Η νέα αυτή βοήθεια, μέρος της Εσωτερικής Χρηματοδότησης Ασφάλειας, θα προσδώσει άλλα 2,74 εκατομμύρια στη προσπάθεια που γίνεται από τις ελληνικές αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα