Αυγουστιάτικο ρεκόρ αφίξεων και εσόδων για τον τουρισμό

19:33 10/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Η ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού συνεχίστηκε και τον Αύγουστο, αφού σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, τα οποία επικαλείται ο ΣΕΤΕ, οι διεθνείς αφίξεις κατέγραψαν αύξηση 4,6% σε σχέση με το 2014, αγγίζοντας τα 3 εκατομμύρια.

Σε επίπεδο οκταμήνου, σημειώθηκε αύξηση 6,3%, με συνολικά 11,7 εκατ. αφίξεις.

Η Αθήνα συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία και τον Αύγουστο, καταγράφοντας αύξηση 23% σε σχέση με τον

Αύγουστο του 2014, και 26% σε επίπεδο οκταμήνου. Με θετικό πρόσημο κινήθηκε και το σύνολο σχεδόν όλων των προορισμών στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2015, με μόνες εξαιρέσεις τη Ρόδο, την Κω και το Ηράκλειο Κρήτης, όπου καταγράφηκαν μειώσεις 2,3%, 2,1% και 1,7% αντίστοιχα.

Όπως επισημαίνει ο ΣΕΤΕ, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε ο κλάδος εν μέσω της φετινής τουριστικής περιόδου, «η εντατική, επίμονη και συστηματική δουλειά όλων των εμπλεκόμενων φορέων, των επιχειρηματιών και των εργαζομένων στον ελληνικό τουρισμό αποδίδει καρπούς πετυχαίνοντας ένα ακόμα ρεκόρ».

Υπό την προϋπόθεση της σταθερότητας των συνθηκών της αγοράς, ο ΣΕΤΕ εκτιμά πως το 2015 θα κλείσει με περίπου 26 εκατ. διεθνών αφίξεων και άμεσα έσοδα άνω των 14,5 δισ. ευρώ, προσθέτοντας επιπλέον μία μονάδα στο ΑΕΠ της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα