Αθώος ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για παράβαση καθήκοντος

20:21 6/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου όσον αφορούσε στην κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Ο κ. Γεωργίου δεν παρέστη στο δικαστήριο, ενώ σύμφωνα με την κατηγορία είχε διαπράξει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος επειδή φέρεται να είχε διατηρήσει για μικρό χρονικό διάστημα, το 2010, παράλληλα με την ιδιότητα του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

και εκείνη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Παράλληλα, ο κ. Γεωργίου αντιμετώπιζε και κατηγορία ότι δεν συγκαλούσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ αν και είχε σχετική υποχρέωση από το νόμο.

Υπέρ της αθώωσης του κατηγορούμενου τάχθηκε και η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Σίσκου.

Πάντως, το βασικό σκέλος της υπόθεσης είναι αυτό που αφορά στο αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος, σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι παρουσίασε σκόπιμα στοιχεία διόγκωσης του ελλείμματος προκειμένου να διευκολυνθεί η υπογραφή του μνημονίου.

Ο κ. Γεωργίου απαλλάχτηκε για την υπόθεση από το Συμβούλιο Εφετών ωστόσο ασκήθηκε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο που έκανε δεκτή σχετική πρόταση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου. Πριν από λίγες μέρες, όμως, εκ νέου ο αρμόδιος εισαγγελέας Γ. Κούτρας πρότεινε προς το δικαστικό συμβούλιο την απαλλαγή Γεωργίου για το αδίκημα που αφορά στο έλλειμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα