Αθώοι κρίθηκαν ο Γιώργος Κουρής και ο γιος του Ανδρέας για το Alter

16:12 8/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Αθώους έκρινε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών τον Γιώργο Κουρή και τον γιο του Ανδρέα Κουρή για το αδίκημα της μη απόδοσης παρακρατούμενου Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ.) του τηλεοπτικού σταθμού Alter.

Οι δυο επιχειρηματίες, ως μη εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρίας «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.», κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία

στο αδίκημα της μή απόδοσης Φ.Μ.Υ. Το κατηγορητήριο ανέφερε ότι είχαν πείσει τον τότε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του καναλιού Κώστα Γιαννίκο να μην καταβάλει το φόρο που αφορούσε στη διαχειριστική περίοδο από 01.02.2011 έως 30.09.2011.

Για την υπόθεση αυτή είχαν προφυλακιστεί και οι δυο για 47 ημέρες.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι Θέμης Σοφός και Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσαν:

«Πρόκειται για μία ορθή δικαστική κρίση, γιατί η υποχρέωση απόδοσης Φ.Μ.Υ. προϋποθέτει την πραγματική καταβολή μισθού και την πραγματική παρακράτηση επ’ αυτού Φ.Μ.Υ. και όχι λογιστικούς – θεωρητικούς μισθούς και, αντίστοιχα, ανύπαρκτες παρακρατήσεις Φ.Μ.Υ.».

The post Αθώοι κρίθηκαν ο Γιώργος Κουρής και ο γιος του Ανδρέας για το Alter appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα