Αθλιότητα: Ο Σκάι εκμεταλλεύτηκε το τροχαίο στο Survivor για ψίχουλα τηλεθέασης

15:45 31/3/2017 - Πηγή: Aixmi

Δεν ανήκω στα εκατομύρια των Ελλήνων που παρακολουθούν το Survivor. Αλλά ούτε και σε εκείνους που καταγγέλλουν όσους το βλέπουν. Μετά την ανακοίνωση του τροχαίου, όμως, και του τραυματισμού ανθρώπων κάθισα χθες να το δω. Και δεν σας κρύβω ότι έφριξα.

Οι μαρτυρίες των τραυματιών στον Άγιο Δομήνικο ήταν σοκαριστικές. Το τροχαίο, που είχαν οι παίχτες του Survivor, δεν ήταν απλή υπόθεση. Και δεν είναι μόνο τα σπασμένα πλευρά της Ειρήνης

και το κάταγμα στον ώμο του Μάριου, ούτε οι πληγές στα σώματα των περισσότερων από την ομάδα των «Μαχητών». Είναι που οι άνθρωποι κινδύνευσαν, στ΄αλήθεια, να σκοτωθούν.

Και χωρίς να έχει δει κάποιος τις φωτογραφίες ευλόγως διερωτάται αν το περίφημο βαν, που τους μετέφερε, είχε ζώνες ασφαλείας -και αν οι λανθρωποι τις φορούσαν. Από τις περιγραφές τους, μόνο αυτό δεν προέκυπτε. Και το εκπληκτικό είναι ότι ο παρουσιαστή Τάσος Τανιμανίδης, αντί να κάνει την απλή ερώτηση που περίμεναν οι τηλεθεατές, προτίμησε να την «καταπιεί» και να δραματοποιήσει στο έπακρο ένα τραγικό γεγονός, χάριν της τηλεθέασης. Ρωτούσε ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα και η κάμερα ζούμαρε κανιβαλικά στα δακρυσμένα πρόσωπα των παιχτών -τραυματιών ή μη.

Όταν δημοσιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες, όλοι κατάλαβαν. Δεν επρόκειτο για βαν, αλλά για καμιόνι στο οποίο κουβαλάνε συνήθως οι έμποροι καρπούζια και πατάτες. Γι αυτό, λοιπόν, δεν ρωτούσε τίποτα ο παρουσιαστής. Και γι αυτό ο Σκάι καθυστέρησε να ανακοινώσει το γεγονός του τροχαίου και (όταν το έκανε) προσπάθησε να υποβαθμίσει τις συνέπειές του.

Υπάρχουν, άραγε, ευθύνες της παραγωγής για όσα έγιναν; Δεν θα έπρεπε να είχαν διασφαλίσει τις μετακινήσεις των (ήδη εξασθενημένων από την πείνα και την ταλαιπωρία) παικτών; Δεν όφειλαν να εγγυηθούν την ασφάλειά τους;

Τα ερωτήματα είναι, βεβαίως, ρητορικά. Η απάντηση και στα τρία είναι «προφανώς ναι». Αντ΄αυτού, όμως, οι τηλεθεατές είδαν να εμπορευματοποιείται στο έπακρο ο πόνος των ανθρώπων, τους οποίους ο παρουσιαστής υποχρέωνε επί ώρες να ζουν ξανά και ξανά τις δραματικές στιγμές που έζησαν. Γεγονός το οποίο τσάκιζε και τις αντοχές των αγαπημένων τους προσώπων στην Ελλάδα.

ΥΓ Η υψηλή τηλεθέαση είναι αναγκαία για τα κανάλια. Διότι έτσι αυξάνεται το μερίδιό τους στη διαφημιστική πίτα και, έτσι, πληρώνονται οι εκατοντάδες εργαζόμενοι και εξοφλούνται οι συντελεστές της όποιας παραγωγής. Συνεπώς, καλά κάνει ο Σκάι και μεταδίδει ένα παιχνίδι, όπως το Survivor. Το απολαμβάνουν πολλοί τηλεθεατές -έστω και αν δεν είναι του γούστου πολλών άλλων. Το να φτάνει, όμως, στο σημείο να τζογάρει πάνω σε πληγωμένους και φοβισμένους ανθρώπους, αυτό είναι απαράδεκτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα