«Αστακός» η Αθήνα εν αναμονή Μακρόν -Έκτακτα μέτρα ασφαλείας

09:50 7/9/2017 - Πηγή: Aixmi

Έκτακτα μέτρα ασφαλείας θέτει σε εφαρμογή η ΕΛΑΣ, από το πρωί, κατά την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα μαζί με υπουργούς του και επιχειρηματίες, αντίστοιχα με αυτά που είχε λάβει τον περασμένο Νοέμβριο κατά την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα

Επί ποδός βρίσκονται έως 2.000 αστυνομικοί π’ όλες σχεδόν τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, περιλαμβανομένης της ΕΚΑΜ

και της Αντιτρομοκρατικής. Στους δρόμους της Αθήνας για περίπου δύο ημέρες θα βρίσκονται στελέχη του ΤΕΕ και συνοδοί σκύλων ανίχνευσης εκρηκτικών που θα περιπολούν νωρίτερα στα σημεία επισκέψεων και προσέγγισης του Γάλλου προέδρου.

Επιπλέον, ελεύθεροι σκοπευτές της ΕΚΑΜ θα βρίσκονται ακριβολισμένοι σε πολλές ταράτσες κτιρίων της πόλης, κοντά σε σημεία διέλευσης της αυτοκινητοπομπής, προκειμένου να επιβλέπουν για τυχόν ύποπτες κινήσεις.

Νωρίς το μεσημέρι αναμένεται η άφιξη του Γάλλου προέδρου ο οποίος στις 13.30 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο και μετά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας, πρώτη φορά για ξένο ηγέτη, ενώ ο χώρος γύρω από την Ακρόπολη θα ελεγχθεί και θα αποκλειστεί αρκετές ώρες πριν από την άφιξη του Γάλλου ηγέτη με τον Έλληνα πρωθυπουργού.

Στη διάρκεια των ομιλιών εναέρια μέσα θα εποπτεύουν την ασφάλεια, ενώ συσκευές απενεργοποίησης θα θέτουν εκτός λειτουργίας τα κινητά τηλέφωνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος πρόεδρος θα διανυκτερεύσει στο κτήριο της γαλλικής πρεσβείας ενώ τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».

Keywords
Τυχαία Θέματα