Ας ονειρευτούμε για το 2018, μόνον μη… ξυπνήσουμε!

19:59 29/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Ας ζήσουμε το όνειρο μιας Πρωτοχρονιάς περασμένων χρόνων, όταν υπήρχε η προοπτική για καλύτερες ημέρες. Ας ζήσουμε μόνο για λίγο με ελπίδα, γιατί τα δεδομένα δεν επιτρέπουν ούτε την ελπίδα!

Και αν το όνειρο της λήξης των μνημονίων πραγματοποιηθεί, θα μπορέσει η χώρα να σταθεί μόνη της ή θα… μνημονεύει την περίοδο των μνημονίων; Και τότε, οι εταίροι μας θα επανέλθουν στη στήριξη μιας χώρας τόσο ανεύθυνης; Πρόσφατα ο Ντράγκι μίλησε για την εύθραυστη κατάσταση της οικονομίας και ήταν πολύ επιφυλακτικός

για καθαρή έξοδο στις αγορές, επισημαίνοντας τους κινδύνους και προτείνοντας εναλλακτική λύση.

Και όμως η κυβέρνηση αισιοδοξεί με ψευδαισθήσεις ότι έρχονται μέρες καλύτερες και η κρίση τελειώνει, ενώ η ίδια έχει ψηφίσει επιπλέον μέτρα λιτότητας για την περίοδο μετά το 2018 , τα οποία μάλιστα μπορεί να επιδεινωθούν, εφόσον υπάρξει συμφωνία ρύθμισης του δημοσίου χρέους.

Είναι προφανές ότι η κατάσταση της χώρας είναι αβέβαιη και συνεχώς οι πτωχοί γίνονται πτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Και οι εταίροι μας υποκρίνονται διαρκώς, γιατί έτσι εξυπηρετούνται τα δικά τους συμφέροντα. Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε τους εταίρους αυτούς να τους θεωρήσουμε εχθρούς όταν επενδύουμε σε αυτούς για τη σωτηρία μας!

Επιτέλους, ήρθε η ώρα, η ύστατη, να αντιληφθούν οι πολιτικοί μας ότι η ανάγκη για μιαν ενωτική πολιτική σωτηρίας της χώρας είναι επιτακτική, όποτε και αν γίνουν εκλογές και όποια και αν είναι τα αποτελέσματά τους. Ο λαός της χώρας αυτής δεν έχει χάσει την περηφάνια του και απαιτεί μια εθνική πολιτική συγκεκριμένη και όχι πολιτική των εταίρων υπό διαπραγμάτευση. Αν ο λαός αυτός δεν αισθανθεί κυρίαρχος στη χώρα του, καμία κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του, το αδιέξοδο διαρκώς θα μεγαλώνει και μόνη ελπίδα θα είναι ένα θαύμα, μια θεϊκή παρέμβαση . Μια τέτοια τύχη δεν του αξίζει!

Τέλος, λοιπόν, οι αυταπάτες των πολιτικών, γιατί αυτοί πρέπει να δίνουν το παράδειγμα στους πολίτες. Ας μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι ο άνθρωπος από τη φύση του επαναπαύεται στην αυταπάτη .Χαρακτηριστική είναι η λατινική ρήση “mundus vult decipi, ergo decipiatur”(ο κόσμος θέλει να εξαπατηθεί, ας εξαπατηθεί λοιπόν!), την οποία οι πολιτικοί οφείλουν να μην εκμεταλλεύονται.

The post Ας ονειρευτούμε για το 2018, μόνον μη… ξυπνήσουμε! appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα