Ας κάνουμε το τίποτα, πολύτιμη πέτρα, το 2014…

04:37 30/12/2013 - Πηγή: Aixmi

Τα πλαστά δεν έχουν αρχή και τέλος. Το είπαμε και στο προηγούμενο κείμενο «όλα, μα όλα πλαστά». Ο καθένας ας συμπληρώσει τα πλαστά που βλέπει, ακούει, αγγίζει και νιώθει καθημερινά. Είναι αμέτρητα. Αδυνατώ να τα ενσωματώσω σε ένα κείμενο. Κι έτσι παρεξηγούμαι.

Πλαστοί νόμοι. Πλαστά κόμματα. Πλαστές συμφωνίες. Πλαστές ειδήσεις. Πλαστές ευχές. Πλαστές προσευχές. Πλαστές κατάρες. Πλαστό ταλέντο. Πλαστοί αρχηγοί. Πλαστές φωτογραφίες. Πλαστές ιστορίες. Πλαστά τραγούδια. Πλαστά βραβεία. Πλαστές αναμνήσεις.

Πλαστά

εισιτήρια. Πλαστοί σύμμαχοι. Πλαστές δίκες. Πλαστοί στόχοι. Πλαστά σχέδια. Πλαστές απολαύσεις. Πλαστές πανωλεθρίες. Πλαστοί θρίαμβοι. Πλαστές δημοσκοπήσεις. Πλαστές πλειοψηφίες. Πλαστή φτώχεια. Πλαστή ευμάρεια. Πλαστές απομιμήσεις. Πλαστές αυθεντίες.

Πλαστά επιτεύγματα. Πλαστές επιχορηγήσεις. Πλαστά δώρα. Πλαστές έρευνες. Πλαστές διαφωνίες. Πλαστές διαπραγματεύσεις. Πλαστή ανάπτυξη. Πλαστές ρήσεις.
Όλα, μα όλα πλαστά!
Εκτός από τα όνειρα και τα παραμύθια των παιδιών.

Η τρυφερή ιστορία, μέρες που είναι, έρχεται από το μακρινό 1897. Τότε λοιπόν, η 8χρονη Βιρτζίνια έστειλε ένα γράμμα σε εφημερίδα της Νέας Υόρκης, ρωτώντας αν έχουν δίκιο οι φίλοι της που ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει Αη Βασίλης.
Το γράμμα έπεσε στα χέρια του βετεράνου πολεμικού ανταποκριτή Φράνσις Τσερτς. Ο δημοσιογράφος απάντησε με ένα κείμενο το οποίο παραμένει ως στις μέρες μας ένα από τα συχνότερα αναδημοσιευμένα άρθρα της αγγλικής γλώσσας.

Ο ρεπόρτερ διαβεβαιώνει με έναν πολύ γλυκό τρόπο ότι τα σημαντικότερα πράγματα στον κόσμο είναι εκείνα που δεν βλέπουμε, ότι μόνο η αγάπη, η φαντασία και η ποίηση μπορούν να παραμερίσουν το παραπέτασμα που μας χωρίζει από τον αθέατο κόσμο.
Και ότι όσο υπάρχει στον κόσμο γενναιοδωρία και στοργή θα υπάρχει και ο ΄Αγιος Βασίλης.

Ο Άγιος Βασίλης των παιδιών. Αλλά και ο ΄Αγιος Βασίλης των μεγάλων.

Η αλληγορία της ελπίδας και του κουράγιου γιά τα πολύ δύσκολα που έρχονται. Κι επειδή κανένας δεν γνωρίζει τι τον περιμένει στην άκρη του γκρεμού του, ας έχουμε πίστη ότι οι μικρές χαρές το 2014 θα μας δίνουν δύναμη γιά να συνεχίζουμε.

Να προσπαθούμε να μετατρέπουμε το ελάχιστο σε μιά πολύτιμη «πέτρα», στο δαχτυλίδι των επιθυμιών μας…

Keywords
Τυχαία Θέματα