Αρμενία: Ένοπλοι κρατούν ομήρους σε αστυνομικό τμήμα – Ένας νεκρός (BINTEO-EIKONEΣ)

12:25 17/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Oμάδα ενόπλων εισέβαλε το πρωί σε αστυνομικό τμήμα στο Γερεβάν, την πρωτεύουσα της Αρμενίας, και κρατεί άγνωστο αριθμό ομήρων, σύμφωνα με την υπηρεσία ασφαλείας της χώρας.

Ένα άτομο σκοτώθηκε και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν κατά την εισβολή, ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουν ταυτοποιήσει τον νεκρό, αλλά διαψεύσθηκε ότι πρόκειται για τον αρχηγό του τμήματος Βαλερί Οσιπγιάν ο οποίος είναι ανάμεσα στους ομήρους.

БТР прикрывший дорогу к отделу полиции #Yerevan #Ереван #Армения #путч #мятеж pic.twitter.com/UhRNbmZf5W

Stepan Vardanyan (@styoplotr) July 17, 2016

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ένοπλοι απαιτούν την απελευθέρωση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης και πρώην στρατιωτικού διοικητή που συνελήφθη τον Ιούνιο, Τζιραΐρ Σεφιλιάν.

Η υπηρεσία ασφαλείας ανακοίνωσε ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για να λυθεί το ζήτημα ειρηνικά, ενώ οι Αρχές κατηγόρησαν υποστηρικτές των δραστών ότι διαδίδουν ψευδείς φήμες στο Ίντερνετ πως βρίσκεται σε εξέλιξη ένοπλη εξέγερση κατά της κυβέρνησης.

Πρακτορεία μετέδωσαν πως οι ένοπλοι ζητούν να παραιτηθεί ο πρόεδρος Σαρκισιάν και πως μερικοί αστυνομικοί καθώς και μερικοί από τους δράστες έχουν τραυματιστεί.

Ереван pic.twitter.com/jgrMtni5D2

— Все Плохо (@sranysovok) July 17, 2016

Keywords
Τυχαία Θέματα