Άρχισε η δίκη για τον φόνο της Bρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ

21:21 14/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Η δίκη του άνδρα, που κατηγορείται για τον φόνο της βρετανίδας βουλευτή Τζο Κοξ, μια εβδομάδα πριν η Βρετανία ψηφίσει στο δημοψήφισμα του Ιουνίου για τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, άρχισε σήμερα Δευτέρα.

Η Κοξ,

41 χρόνων και μητέρα δύο μικρών παιδιών, πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε μέσα στον δρόμο καθώς έφθανε για μια συνάντησή της με ψηφοφόρους της περιφέρειάς της στην πόλη Μπίρστολ.

Ο φόνος της Κοξ, η οποία εργαζόταν παλιότερα σε οργανώσεις αρωγής και ήταν ένθερμη υποστηρίκτρια της παραμονής στην ΕΕ, προκάλεσε σοκ στη Βρετανία και οδήγησε στην αναστολή για αρκετές ημέρες της εκστρατείας για το δημοψήφισμα.

Ο Τόμας Μέιρ, 53 ετών, κατηγορείται για τον φόνο της Κοξ, για πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης στον 77χρονο Μπέρναρντ Κάρτερ-Κένι που προσπάθησε να την βοηθήσει, και για κατοχή πυροβόλου όπλου και στιλέτου.

Η μητέρα, ο πατέρας και η αδελφή της Κοξ βρίσκονταν σήμερα στο δικαστήριο, όπου οκτώ άνδρες και τέσσερις γυναίκες ορίσθηκαν ως ένορκοι στη δίκη, για την οποία ο δικαστής Άλαν Ουίλκι είπε πως έχει προσελκύσει και συνεχίζει να προσελκύει σημαντικό ενδιαφέρον.

Keywords
Τυχαία Θέματα