«Απόρθητα τείχη» σηκώνει η Βουλγαρία για να κρατήσει μακριά τους πρόσφυγες

09:58 4/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Απόρθητα τείχη είναι έτοιμη να υψώσει η Βουλγαρία στα σύνορά της με την Τουρκία και την Ελλάδα προκειμένου να αποτρέψει την πίεση [προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών.

Ήδη έχει κατασκευαστεί συρμάτινος αγκαθωτός φράχτης, που ξεπερνά τα εκατό χιλιόμετρα, στη μεθόριο με την Τουρκία και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς πρόκειται να φτάσει τα διακόσια χιλιόμετρα Επίσης, χιλιάδες συνοριοφύλακες περιπολούν στη συνοριογραμμή επικουρούμενοι από αξιωματικούς του στρατού και άντρες της FRONTEX.

Στα

βουλγαρικά σύνορα έχουν αυξηθεί οι περιπολίες ενώ στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα ο πρωθυπουργός της χώρας, Μποϊκο Μπορίσωφ, έχει δηλώσει πως θα υψώσει και εκεί συρματοπλέγματα εάν χρειαστεί.

Παρότι οι ροές από την Τουρκία εμφανίζουν τούτη την εποχή ύφεση, η Βουλγαρία ενισχύει τα μέτρα για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.

Σε συνέντευξη τύπου στη Σόφια η υπουργός Εσωτερικών κ. Ρουμιάνα Μποτσαρεβα σημείωσε πως οι δυνάμεις φρούρησης στα σύνορα πρόκειται να ενισχυθούν με τετρακόσια είκοσι σύγχρονα τζιπ, ελικόπτερα, θερμικές κάμερες, ενώ θα εγκατασταθεί σε όλη τη μεθόριο, που δεν υπάρχει κάλυψη κινητής τηλεφωνίας, ειδικό σύστημα επικοινωνίας. Όλα αυτά με κονδύλια από τα εκατόν εξήντα εκατομμύρια ευρώ που έχει διαθέσει η ΕΕ για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Keywords
Τυχαία Θέματα