Αποκάλυψη Βαρουφάκη: Απέσυραν κείμενο με το οποίο συμφωνούσαμε

22:41 16/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο Γιάννης Βαρουφάκης προχώρησε σε μια σημαντική αποκάλυψη, η οποία επιβεβαιώνει ότι υπήρξε δραματικό παρασκήνιο -προφανώς με πρωτοβουλία Σόιμπλε- ώστε να αποσυρθεί κείμενο που είχε παρουσιάσει ο Γάλλος επίτροπος Μοσκοβισί, με το οποίο συμφωνούσε η ελληνική κυβέρνηση.

Όπως είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, ο Μοσκοβισί είχε επεξεργαστεί κείμενο που προέβλεπε τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης -όχι του μνημονίου που τη συνοδεύει- και εκείνος ήταν έτοιμος να το υπογράψει. Θα δεσμευόταν, μάλιστα, ότι σε

αυτό το τετράμηνο η ελληνική κυβέρνηση δεν θα προχωρούσε σε μονομερείς ενέργειες. Όπως νομοθετικές ρυθμίσεις ή κινήσεις που θα ανέτρεπαν τις προβλέψεις του προϋπολογισμού.

«Μόνη προϋπόθεση να μη μας ζητηθεί η επιβολή υφεσιακών μέτρων», υπογράμμισε.

Και τι έγινε;
Ξαφνικά ο πρόεδρος του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έφερε στους υπουργούς Οικονομικών ένα τελείως διαφορετικό κείμενο, το οποίο απαιτούσε από την Ελλάδα να ζητήσει παράταση του υφιστάμενου μνημονίου. Και αναφερόταν σε «κάποια ευελιξία», χωρίς να εξηγεί τι εννοεί.

«Προφανώς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε ένα πρόγραμμα, το οποίο θεωρούμε ως πηγή της ανθρωπιστικής κρίσης», είπε ο κ. Βαρουφάκης.
Και εξέφρασε την ελπίδα ότι το επόμενο 48ωρο η Ευρώπη θα καταφέρει να βρει μια διατύπωση που θα καλύπτει και την ελληνική κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα