Αποκαλύψεις-σοκ για το τροχαίο δυστύχημα της Νταϊάνα (ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ)

11:50 1/6/2017 - Πηγή: Aixmi

Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται τον Αύγουστο από το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στην πριγκίπισσα του λαού, Νταϊάνα ενώ επί χρόνια ευθύνες επιρρίπτονται στους παπαράτσι, σε πληρωμένους του Μπάκιγχαμ που ήθελε την πριγκίπισσα νεκρή, ενώ έχει κατηγορηθεί και ο οδηγός της μοιραίας Μερσέντες Ενρί Πολ καθώς φέρεται να είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και ήταν υπό την επήρεια αντικαταθλιπτικών.

Επίσης, παράγοντες που θεωρείται επί χρόνια ότι συνέτειναν στον θάνατο της Νταϊάνα είναι το γεγονός ότι δεν

φορούσε ζώνη ασφαλείας ενώ το αυτοκίνητο συγκρούστηκε στον τοίχο του τούνελ και όχι με άλλο όχημα.

Στο ντοκιμαντέρ «Ο θάνατος της Νταϊάνα: Μια απίστευτη αποκάλυψη» που προβλήθηκε από το γαλλικό κανάλι Μ6 δίνεται μια άλλη διάσταση της τραγικής ιστορίας της αείμνηστης πριγκίπισσας και για πρώτη φορά γίνεται λόγος για κακή κατάσταση του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε η Νταϊάνα μαζί με τον αγαπημένο της Ντόντι Αλ Φαγέντ.

Ωστόσο, έρευνα του 2006 από τη Σκότλαντ Γιαρντ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το αυτοκίνητο δεν είχε κανένα μηχανικό πρόβλημα που θα μπορούσε να συντελέσει ή να προκαλέσει το δυστύχημα.

Πάντως, στο ντοκιμαντέρ, ακούστηκε ότι δύο μήνες πριν τον θάνατο της πριγκίπισσας ειδικοί είχαν απευθύνει προειδοποιήσεις ότι το αυτοκίνητο δεν ήταν σε καθόλου καλή κατάσταση. Έκαναν λόγο για επικίνδυνο «επισκευασμένο σαράβαλο» που δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί ενώ δεν έπρεπε να κινείται με ταχύτητα μεγαλύτερη των 60 χλμ.

Το αυτοκίνητο ανήκε στον στόλο του Ritz, ιδιοκτησίας του πατέρα του αλ Φαγέντ.

Ο φωτογράφος Πασκάλ Ροστέν αποκάλυψε ότι το μοιραίο αυτοκίνητο είχε κλαπεί νωρίτερα εκείνη τη χρονιά και είχε εμπλακεί σε τροχαίο. «Αυτό το αυτοκίνητο του Ritz ήταν σαράβαλο. Είχε τρακάρει πριν και είχε επισκευαστεί πολλές φορές», ανέφερε χαρακτηριστικά. Το αυτοκίνητο ήταν έτοιμο να αποσυρθεί και να πάει για παλιοσίδερα, αλλά τελευταία στιγμή δόθηκε άδεια για να ανακατασκευαστεί«.

Ο Ροστέν υποστήριξε ότι ένας από τους φίλους του που εργαζόταν στο Ritz, είχε πάρει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο για μια βόλτα μέσα στο 1997 και είχε προειδοποιήσει τον μάνατζερ του ξενοδοχείου δύο μήνες πριν από το δυστύχημα: «Είναι απαραίτητο να το πετάξεις. Αν κινηθείς με αυτό με πάνω από 60 χλμ. δεν σε κρατάει».

Keywords
Τυχαία Θέματα