Αποφυλακίζεται ο δημοσιογράφος Π. Μουσσάς που εμπλέκεται στην υπόθεση εκβιασμών

13:28 16/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Αποφυλακίζεται ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μουσσάς, κατηγορούμενος στην υπόθεση καταγγελλόμενων εκβιασμών σε βάρος στελεχών δημόσιων οργανισμών αλλά και επιχειρηματιών από δημοσιογράφους, με βούλευμα (αριθμός 291/2017) του Συμβουλίου Εφετών.

Το Συμβούλιο Εφετών αντικαθιστά την προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου με την επιβολή περιοριστικών όρων, έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο παραμονής του στη φυλακή αλλά και την εμφάνισής του σε ΑΤ της περιοχής του μία φορά τον μήνα.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη όταν η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ κατήγγειλε ότι την εκβιάζουν για κρατικές διαφημίσεις.

Τότε είχε συλληφθεί ο Παναγιώτης Μουσσάς, ένας ακόμη συνάδελφός του που αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του και ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκου που σκοτώθηκε το καλοκαίρι όταν το αυτοκίνητό του τυλίχθηκε στι φλόγες.

Με δήλωσή τους οι συνήγοροι του Μουσσά, Θ Μαντάς και Σ. Κεχαγιόγλου, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αποφυλάκιση του εντολέα τους: «Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών με το υπ΄αριθμ. 291/17 βούλευμά του αποφάσισε την αποφυλάκιση του εντολέως μας Παναγιώτη Μουσσά και την αντικατάσταση της κράτησής του με περιοριστικούς όρους. Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την εξέλιξη αυτή, η οποία αποδεικνύει ότι η Δικαιοσύνη, δια των θεσμοθετημένων οργάνων της, όταν επικρατεί νηφαλιότητα και ψυχραιμία, αποκαθιστά άστοχες αποφάσεις που ελήφθησαν σε επιβαρυμένο επικοινωνιακό περιβάλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα