Από σήμερα οι αιτήσεις για νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

11:24 24/1/2017 - Πηγή: Aixmi

Από σήμερα ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την τρίτη φάση της νέας γενιάς προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στους δήμους όλης της χώρας για 24.251 ανέργους.

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα μπορούν από τις 10 το πρωί της 24ης Ιανουαρίου και έως το μεσημέρι της Παρασκευής, 3 Φεβρουαρίου να υποβάλουν αίτηση αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών

της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (ονομασία χρήστη και συνθηματικό). Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση από έναν έως τρεις δήμους της επιλογής τους και για μία και μόνο ειδικότητα.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αναφέρεται πως οι ωφελούμενοι θα εργαστούν σε κοινωφελή προγράμματα για οκτώ μήνες, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα, οι οποίοι είναι έως 25 ετών, θα λαμβάνουν μηνιαίως καθαρές αμοιβές 431,75 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 638,75), ενώ, όσοι είναι άνω των 25 ετών, θα λαμβάνουν 495,25 ευρώ (ακαθάριστες αποδοχές 732,54).

Στα κριτήρια μοριοδότησης περιλαμβάνονται οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στα νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα