Απίστευτος Σπίρτζης: Kαι 14η σύνταξη θα δώσουμε αν πετύχουμε τους στόχους (BINTEO)

20:24 25/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Μέχρι και 14η σύνταξη θα προσφέρει η κυβέρνηση ως αντιστάθμισμα σε όσους πληγούν από τα δημοσιονομικά μέτρα που θα φέρει η συμφωνία με τους δανειστές, εφόσον όμως επιτευχθούν τα απαιτούμενα πλεονάσματα, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης.

Επανάλαβε τη διαβεβαίωση της κυβέρνησης πως για κάθε ένα ευρώ επιβαρύνσεων θα υπάρξει ένα ευρώ σε αντισταθμιστικά μέτρα και δήλωσε βέβαιος πως θα επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις.

Ο διάλογος:
Γ. Αυτιάς: Αυτός του οποίου η σύνταξη θα κοπεί κατά 200-300 ευρώ, θα πάει ο Τσίπρας

να του πει πάρε άλλα 300; Με ποιο τρόπο;
Χρ. Σπίρτζης: Με την 13η σύνταξη, με τη 14η σύνταξη, με όποιο τρόπο χρειάζεται εφόσον έχουμε πλεονάσματα.

Ερωτηθείς για τις πανηγυρικές δηλώσεις που είχε κάνει μετά το Eurogroup, συγκρίνοντας τη συμφωνία με την απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τους Τούρκους, ο υπουργός υποστήριξε πως στόχος του ήταν να παραλληλίσει την εθνική ανάταση που υπήρχε στους Βαλκανικούς Πολέμους με την εθνική ανάταση που πηγάζει από τη συμφωνία.

Υποστήριξε ότι αυτό που επιτεύχθηκε στο Eurogroup δρομολογεί την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια.

Τερμάτισαν το δούλεμα και επισήμως.
Σπίρτζης: 13η και 14η σύνταξη θα δώσουμε αν πετύχουμε τους στόχουςhttps://t.co/VTe1e2epvY pic.twitter.com/qLlTk3hXBX

— Ομάδα Αλήθειας (@omadaalithias) 25 Φεβρουαρίου 2017

Έντονη και άμεση ήταν η απάντηση εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας η οποία έκανε λόγο για «θράσος» εκ μέρους του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, μετά τις δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή οτι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προσφέρει 14η σύνταξη σε όσους πληγούν από τα δημοσιονομικά μέτρα .

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιωάννης Βρούτσης:

«Ο κ. Σπίρτζης, με απύθμενο θράσος, σήμερα, έταξε από την τηλεόραση ακόμη και 14η σύνταξη.

Το μεγαλείο του αυτοεξευτελισμού.

Είναι ο ίδιος που, ως Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε., καλούσε τους μηχανικούς να μην καταβάλουν τις εισφορές τους, ενώ τώρα που τους επέβαλε τριπλάσιες, τις απαιτεί.

Ανήκει στην Κυβέρνηση που έφερε εξοντωτικές εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες, έκοψε κύριες και επικουρικές συντάξει, μερίσματα του ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων, καθώς και το 25% των κύριων συντάξεων στους νέους συνταξιούχους.

Είναι ο ίδιος που ετοιμάζεται να ψηφίσει με όλο τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους φόρους και μειώσεις συντάξεων για να κρατηθούν στην εξουσία.

Θα έπρεπε να ντρέπονται και όχι να παίζουν με τη νοημοσύνη και την αγωνία των πολιτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα