Απίστευτοι διάλογοι την ώρα του πραξικοπήματος – Ο βομβαρδισμός του Προεδρικού Μεγάρου (ΒΙΝΤΕΟ)

10:05 19/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Τουρκικά F16 βομβάρδισαν το βράδυ του πραξικοπήματος το Προεδρικό Μέγαρο. Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, οι πιλότοι πέτυχαν τυφλά πλήγματα κατά αμάχων, σκοτώνοντας τουλάχιστον 5 άτομα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, καθώς οι βόμβες έπεσαν στον δρόμο κι όχι στο κτίριο.

Στο μεταξύ, ο Guardian φέρνει στη δημοσιότητα τους διαλόγους που αντήλλαξαν εννέα υπουργοί του Ερντογάν περίπου δυόμισι ώρες μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος

οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σε αίθουσα της πρωθυπουργικής κατοικίας ώστε να εκτιμήσουν την κατάσταση και να εξετάσουν πώς θα κινηθούν.

Όλοι πίστεψαν οτι είχε φθάσει το τέλος τους. «Πιθανότατα θα επιτύχουν και θα πεθάνουμε απόψε», είπε ο ένας από τους υπουργούς, σύμφωνα με αξιωματούχο που ήταν εκεί και μίλησε στον Guardian.

«Ας είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε. Θα γίνουμε όλοι μάρτυρες σε αυτήν τη μάχη», πρόσθεσε και έστειλε τον σωματοφύλακά του να του φέρει το προσωπικό του όπλο. Επίσης, έδιωξαν από την αίθουσα τους φρουρούς τους, γιατί δεν ήξεραν ποιον μπορούσαν να εμπιστευτούν.

Ωστόσο δεν έχασαν και το χιούμορ τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, το κρατικό κανάλι TRT καταλήφθηκε από τους πραξικοπηματίες και η παρουσιάστρια ειδήσεων αναγκάστηκε να διαβάσει το κείμενό τους, στο οποίο δήλωναν ότι ο στρατός είχε τον έλεγχο. Σιωπή έπεσε ανάμεσα στους υπουργούς για λίγα λεπτά. Και ξαφνικά κάποιος από αυτούς, αστειεύτηκε. «Μην ασχολείστε με το TRT, δεν το παρακολουθώ ούτε στις κανονικές εποχές. Είναι απλά κρατική τηλεόραση», σχολίασε.

Αργότερα, όταν άρχισαν να εκτυλίσσονται χαοτικές σκηνές στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, οι υπουργοί «βούλιαζαν» στην απελπισία. Είχαν αποφασίσει να κάνουν μία τελευταία εμφάνιση στο κοινοβούλιο, όταν ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε στις 12:37, μέσω του iPhone δημοσιογράφου και της εφαρμογής FaceTime, στο CNN Turk, καλώντας τους πολίτες να υπερασπιστούν την δημοκρατία.

«Τι είναι το FaceTime; Και γιατί δεν το έχω εγώ;», βρήκε την ώρα να ρωτήσει ένας από τους υπουργούς. «Ηταν η στιγμή που άλλαξε η ψυχολογία και σκεφτήκαμε ότι θα κερδίσουμε», λέει στον Guardian ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σεμαλετίν Χασίμι. Κάποιοι υπουργοί όμως ένιωθαν άβολα με την έκκληση να βγει ο κόσμος στους δρόμους. Ανησυχούσαν ότι θα οδηγούσε σε μακελειό όλο αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα