Απελάθηκε ο ανταποκριτής του BBC από τη Β. Κορέα

08:35 9/5/2016 - Πηγή: Aixmi

Για απρεπή δημοσιογραφική κάλυψη των εξελίξεων στη χώρα κατηγορείται ο ανταποκριτής του BBC στη Βόρεια Κορέα με αποτέλεσμα να απελαθεί, όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, Νέα Κίνα, επικαλούμενο αξιωματούχο στην Πιονγκγιάνκ.

H απέλαση οφείλεται σε φραστικές επιθέσεις του στο

σύστημα της Βόρειας Κορέας αλλά και στη μη αντικειμενική κάλυψη του ρεπορτάζ του, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της Εθνικής Επιτροπής Ειρήνης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Πιονγκγιάνγκ.

Ο ίδιος αξιωματούχος συμπλήρωσε ότι έχει απαγορευτεί δια παντός, η είσοδος του συγκεκριμένου δημοσιογράφου στη Βόρεια Κορέα.

Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Ρούπερτ Γουινγκφίλντ-Χέις, που είχε μεταβεί μαζί με μία παραγωγό και έναν βιντεολήπτη στη Βόρεια Κορέα, ενώ η σύλληψη έγινε την Παρασκευή, πριν από την αναχώρηση από τη χώρα.

Ο δημοσιογράφος ανακρίθηκε για οκτώ ώρες από αξιωματούχους της Βόρειας Κορέας, προκειμένου να υπογράψει δήλωση.

Νωρίτερα, ο ανταποκριτής του CNN σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε πως οι Aρχές στη Βόρεια Κορέα συνέλαβαν τον ανταποκριτή του BBC. Ο Ρούπερτ Γουινγκφίλντ-Χέις συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Πιονγκγιάνγκ και ανακρίθηκε για τον απρεπή τρόπο με τον οποίο παρουσίασε τον ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν στις ανταποκρίσεις του, σύμφωνα με τον Γουίλ Ρίπλεϊ.

Keywords
Τυχαία Θέματα