Απειλές Τραμπ κατά Μαδούρο: Πιθανή στρατιωτική επιλογή αν κριθεί αναγκαίο

11:50 12/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Μετά τη Βόρειο Κορέα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στοχοποίησε τη Βενεζουέλα του Νικολάς Μαδούρο εξαπολύοντας απειλές ακόμη και για στρατιωτική επέμβαση.

Από το γήπεδο γκολφ ιδιοκτησίας του στο Μπέντμινστερ στο Νιου Τζέρσεϊ, περιστοιχιζόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον και την πρέσβειρα των ΗΠΑ στα

Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι, ο Τραμπ είπε: «Έχουμε στρατεύματα σε όλο τον κόσμο σε μέρη που βρίσκονται πολύ μακριά. Η Βενεζουέλα δεν είναι τόσο μακριά και ο λαός υποφέρει και άνθρωποι πεθαίνουν. Έχουμε πολλές επιλογές για την Βενεζουέλα, ανάμεσα σε αυτές και μια πιθανή στρατιωτική επιλογή αν κριθεί αναγκαίο» και πρόσθεσε: «Δεν μιλάμε για αυτό, αλλά μια στρατιωτική επιχείρηση, μια στρατιωτική επιλογή, είναι σίγουρα κάτι που θα μπορούσαμε να επιδιώξουμε».

Από την πλευρά του ο υπουργός Αμυνας της Βενεζουέλας είπε ότι η απειλή Τραμπ για στρατιωτική επέμβαση είναι «μια πράξη τρέλας».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε: «Είναι μια πράξη τρέλας. Είναι μια πράξη ακραίου εξτρεμισμού. Στις ΗΠΑ κυβερνά μια εξτρεμιστική ελίτ. Ως στρατιώτης, στέκομαι στο πλευρό των βενεζολάνων ενόπλων δυνάμεων και του λαού. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε όλοι στις πρώτες γραμμές της υπεράσπισης των συμφερόντων και της κυριαρχίας της αγαπημένης Βενεζουέλας».

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας αναμένεται να εκδώσει δήλωση – απάντηση στον Αμερικανό πρόεδρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα