Απειλεί όσους αντιτίθενται στις αποφάσεις του ο Τραμπ

10:13 20/12/2017 - Πηγή: Aixmi

Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αναμένεται να ψηφιστει σήμερα σχέδιο απόφασης που καταδικάζει την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Διαμέσου της Αμερικανίδας πρέσβειρας στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, οι ΗΠΑ απειλούν ότι θα τιμωρήσουν όσους αντιτίθενται στην απόφαση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “κρατούν ονόματα”.

«Στον ΟΗΕ,

μας ζητούν πάντα να κάνουμε περισσότερα, να δώσουμε περισσότερα. Λοιπόν, όταν παίρνουμε μια απόφαση, σύμφωνα με τη βούληση του αμερικανικού λαού, για το πού θα εγκαταστήσουμε τη δική μας πρεσβεία, δεν περιμένουμε εκείνοι που έχουμε βοηθήσει να μας βάζουν στο στόχαστρο. Την Πέμπτη, θα γίνει μια ψηφοφορία που επικρίνει την επιλογή μας. Οι ΗΠΑ θα σημειώσουν ονόματα» είπε χαρακτηριστικά η Χέιλι στο twitter.

Η Ουάσινγκτον πιέζει κράτη μέλη που θα ψηφίσουν υπέρ του κειμένου και κατά των ΗΠΑ, ενώ η γλώσσα είναι αυστηρή όπως και αυτή στην ανάρτηση της πρέσβειρας. Υπενθυμίζεται πως στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η Ουάσινγκτον άσκησε βέτο για να εμποδίσει την έγκριση του κειμένου.

At the UN we're always asked to do more & give more. So, when we make a decision, at the will of the American ppl, abt where to locate OUR embassy, we don't expect those we've helped to target us. On Thurs there'll be a vote criticizing our choice. The US will be taking names. pic.twitter.com/ZsusB8Hqt4

— Nikki Haley (@nikkihaley) December 19, 2017

The post Απειλεί όσους αντιτίθενται στις αποφάσεις του ο Τραμπ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα