Αντιστάρ με μουσταρδί παντελόνι στη θέση του σταρ με το χέρι στην τσέπη

13:28 3/5/2015 - Πηγή: Aixmi

Πόσοι θυμούνται τον κύριο με το μουσταρδί παντελόνι, ο οποίος στεκόταν δίπλα στον Γιάννη Βαρουφάκη στην περίφημη συνάντηση με τον Γερούν Ντάιζελμπλουμ; Τότε ντε, που ο υπουργός Οικονομικών υποδέχτηκε τον πρόεδρο του Eurogroup με το αριστερό χέρι στην τσέπη και το πουκάμισο έξω από το παντελόνι;

Μάλλον ελάχιστοι ε;
Από τότε πέρασαν τρεις μήνες, ο κύριος με το μουσταρδί παντελόνι προμηθεύτηκε το ίδιο χρώμα πουκάμισο, έριξε στην πλάτη μια κατακόκκινη τσάντα, κατήγγειλε για ανεπάρκεια την ομάδα διαπραγμάτευσης, και συνέβαλε στην «καθαίρεση» του Βαρουφάκη…

Αν δεν το

έχετε καταλάβει ακόμη, μιλάω για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον οικονομολόγο που, μόλις άκουσε από τα χείλη του Αλέξη Τσίπρα μετά τις εκλογές ότι τον προόριζε για αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κάτω από τον Βαρουφάκη, απάντησε «ευχαριστώ, δε θα πάρω».

Απάντηση που τον οδήγησε ως αναπληρωτή στο υπουργείο Εξωτερικών, με (τύποις) αρμοδιότητα τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις.

Ο Τσακαλώτος αποτελούσε εξαρχής την πρόταση του αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη, για τη θέση του υπουργού Οικονομικών, αλλά ο πρωθυπουργός είχε προτείνει τη θέση στον Βαρουφάκη δυο μήνες πριν από τις εκλογές.

Ο Δραγασάκης ως παλαιό (και κορυφαίο) στέλεχος του ΚΚΕ είχε ασκηθεί στην τέχνη της υπομονής. Γνωρίζοντας δε τον Βαρουφάκη, ήξερε ότι δε θα χρειαζόταν να περιμένει πολύ.
Μόλις ξεσηκώθηκαν εναντίον του οι πάντες στο Eurogroup και έγινε σαφές ότι έχει ακυρωθεί ως διαπραγματευτής, επανήλθε και πρότεινε τον Τσακαλώτο για επικεφαλής της διαπραγμάτευσης.

Αυτό που μένει να δούμε είναι πόσο καλύτερα θα τα πάει ο αντιστάρ νέος διαπραγματευτής. Διότι πέραν του στυλ καθενός υπάρχει η ουσία. Και η ουσία είναι ότι οι δανειστές απαιτούν όσα είχε απορρίψει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα