Αντίο Σάκη Μπουλά: «Σ’ αγαπήσαμε πολύ και όσοι δε σε γνωρίσαμε προσωπικά»

00:01 22/2/2014 - Πηγή: Aixmi

«Είμαι μια χαρά. Με έχουν πεθάνει τέσσερις φορές. Την πρώτη φορά έγινα έξαλλος αφού ήμουν με την κοπέλα μου στη Ρώμη, τον περασμένο Ιούλιο, και με πήραν τηλέφωνο. Ένας γράφει ό,τι θέλει και μετά το αναπαράγουν όλοι», είχε πει στην τελευταία του συνέντευξη στα «Νέα» ο αγαπημένος μας ηθοποιός.

Αυτή, όμως, ήταν η πέμπτη φορά. Ο Σάκης Μπουλάς «έφυγε» από τη ζωή, έγραφαν τα περισσότερα site. Ανοίγω τα μάτια μου στις 08.30 το πρωί, και αρχίζω και σερφάρω στο διαδίκτυο. Η είδηση του θανάτου του, αναπαραγόταν με γοργούς ρυθμούς. Κάποιοι διαδικτυακοί

φίλοι αναρωτιόντουσαν: «Παιδιά είναι αλήθεια; Έφυγε ο Σάκης Μπουλάς;» Αυτή τη φορά όμως δεν ήταν μία κακοήθης φήμη. Ήταν η σκληρή πραγματικότητα. Ένας από τους αγαπημένους μας ηθοποιούς, δεν είναι πια κοντά μας. Έδωσε πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, αλλά νικήθηκε. Πάλεψε με γενναιότητα. Δίπλα του ήταν αγαπημένοι του άνθρωποι. Ένας από αυτούς, ο επιστήθιος φίλος του, «αδελφός» όπως τον χαρακτήριζε, Γιάννης Ζουγανέλης.

«Πιο πολύ έχω ζήσει με τον Σάκη παρά με τον αδελφό μου τον Αντώνη… Γνωριστήκαμε πριν 40 χρόνια σε μία οντισιόν του Μάνου του Χατζιδάκι. Ο Σάκης τώρα παλεύει με το σθένος του… Στη διάρκεια των προβών είδαμε ότι η ενέργεια που κατέθετε δεν του έκανε καλό και τον έριχνε, οπότε είπαμε να σταματήσει. Τώρα ισορροπεί πολύ δύσκολα με τη ζωή… πάρα πολύ δύσκολα, γιατί θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντι στους ανθρώπους. Το ότι κρύβουμε κάποια πράγματα δεν το καταλαβαίνω ποτέ… σέβομαι όμως τον αδερφό του, την κοπέλα του. Είναι σε μια φάση που το παλεύει, δεν τον έχω δει πιο γλυκό. Γνωρίζει… είναι τρυφερός, γλυκός… Παίρνεις δύναμη από την αδυναμία του άλλου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Ζουγανέλης πριν από λίγες ημέρες, όταν βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.

Τον Σάκη Μπουλά δεν έτυχε να τον γνωρίσω προσωπικά. Ήταν, όμως, από τους λίγους ανθρώπους, που όταν τον έβλεπες στα σίριαλ και τις ταινίες του, ένιωθες ότι τον ήξερες πολύ καλά. Από την οθόνη «έμπαινε» στο σπίτι σου, και τον αισθανόσουν δικό σου άνθρωπο. Αν και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ήταν «άγρια», όταν μιλούσε θύμιζε μικρό παιδί που αρνιόταν να μεγαλώσει. Άνθρωπος χαρισματικός, με ταλέντο στο τραγούδι και την ηθοποιία, και με ήθος σπάνιο.

Σε έκανε να γελάς με την καρδιά σου, δεν είχε τίποτα επιτηδευμένο πάνω του, ήταν αυθεντικός. Και για αυτό κέρδισε την αγάπη του κόσμου.

«Έβλεπαν Μπουλά, όχι κάτι μεταλλαγμένο», είχε πει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του στο περιοδικό «Λοιπόν».

Ο Σάκης συνδύαζε πολλούς ρόλους μαζί. Αυτόν του πατέρα, του φίλου, του αδελφού, του συζύγου, του ιδανικού συντρόφου. Οι φίλοι του τον χαρακτήριζαν «αδελφό», έκανε δύο γάμους, αλλά δεν απόλαυσε το ρόλο του πατέρα. Ήταν δική του επιλογή.

«Αγαπώ τα παιδιά, αλλά είναι πολύ μεγάλη ευθύνη. Θα πέθαινα από το άγχος μου, κι αυτό θα έκανε κακό στο παιδί. Πώς θα γινόμουν καλός πατέρας από τη στιγμή που θέλω να είμαι ελεύθερος; Αν έχεις ένα παιδί πρέπει να είσαι αφοσιωμένος», είχε πει χαρακτηριστικά στο περιοδικό «Λοιπόν».

Πώς θα μπορούσε να γίνει πατέρας, αφού ήταν ο ίδιος παιδί; Είπαν κάποιοι. Ο Σάκης Μπουλάς, αγαπήθηκε κι αγάπησε. Η ζωή του ήταν γεμάτη με δυνατές συγκινήσεις. Πάλεψε για αυτά που ήθελε και τα κατάφερε. Ακόμη και τον τελευταίο εχθρό του από τον οποίο «ηττήθηκε», τον πολέμησε με όλη τη δύναμη της ψυχής του.

Αντίο Σάκη …

ΥΓ. Ακούστε την εξαιρετική του ερμηνεία στο «Caruso»

http://www.youtube.com/watch?v=MaAI-f673Zw

Keywords
Τυχαία Θέματα