«Αντίμετρα» από την Τουρκία – Στον Κόλπο της Μόρφου το Barbaros

12:46 14/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Barbaros Ηayreddin Pasa προσεγγίζει τον Κόλπο της Mόρφου σε μία νέα προκλητική κίνηση από πλευράς Άγκυρας μετά την έναρξη των γεωτρήσεων στο Οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με την τουρκική Haber7, αυτό που ώθησε την Τουρκία σε μία τέτοια αντίδραση είναι «η πρωτοβουλία της Νότιας Κύπρου να συνεχίσει τις γεωτρήσεις

στην ανατολική Μεσόγειο».

Η Milliyet κάνει λόγο για «Απόβαση στη Μόρφου» (Güzelyurt είναι η ονομασία της στα τουρκικά και σημαίνει «όμορφη μογγολική σκηνή»), παραθέτοντας μάλιστα τη φράση του γαμπρού του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι η Τουρκία «δεν είναι μπανανία».

Επίσης, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, το γραφείο Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφικού και Ωκεανογραφίας του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, δεν έχει εκδώσει οποιαδήποτε ειδοποίηση ή ανακοίνωση προς ναυτιλλομένους (Navtex) σε σχέση με τη δραστηριότητα του τουρκικού σεισμογραφικού.

«Στην Αμμόχωστο έχουμε ολοκληρώσει τις έρευνες. Μακάρι το επόμενο μας βήμα να είναι η Μόρφου. Η περιοχή της Μόρφου για μας είναι σημαντική. Εμείς το επόμενο μας βήμα θα το κάνουμε στην Μόρφου», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, απειλώντας για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Keywords
Τυχαία Θέματα