Ανοικτή η έρευνα δεκάδων οικονομικών και φορολογικών αδικημάτων

13:48 20/9/2016 - Πηγή: Aixmi

Υπό έρευνα της Δικαιοσύνης συνεχίζουν να βρίσκονται εκατοντάδες περιπτώσεις φορολογουμένων για τυχόν διάπραξη οικονομικών και φορολογικών αδικημάτων.

Στις περιπτώσεις αυτές συγκατλέγονται γνωστοί επιχειρηματίες που τίθενται υπό έλεγχο, αναφέρουν δικαστικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Αθηνϊκό Πρακτορείο, που τονίζουν ότι «όλοι ελέγχονται» μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες που δεν «προδικάζουν ούτε καταδικάζουν» μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται κλήσεις σε εξηγήσεις, δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων

και απαγγελία κατηγοριών.

Η διερεύνηση των ανοικτών υποθέσεων που αφορούν «λίστες καταθετών εξωτερικού» ή προσώπων που διακίνησαν μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό και άλλων υποθέσεων οικονομικού αντικειμένου έφερε στο στόχαστρο των Οικονομικών Εισαγγελέων γνωστούς επιχειρηματίες που απασχολούν την επικαιρότητα όπως οι περιπτώσεις εκδοτών και ιδιοκτητών καναλιών.

Έτσι στο πλαίσιο της έρευνας για ενδεχόμενη φοροδιαφυγή προσώπων που περιλαμβάνονται στα 65 CD τραπεζών για συναλλαγές που χρήζουν ελέγχου, πριν περίπου ένα μήνα με εντολή του οικονομικού Εισαγγελέα τέθηκαν υπό δέσμευση περιουσιακά στοιχεία του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ κ. Γιάννη Αλαφούζου μέχρι του ποσού των 50 εκατομμυρίων ευρώ. Η δέσμευση , με εντολή του οικονομικού Εισαγγελέα, αφορά ανακολουθίες στα οικονομικά στοιχεία του, τις οποίες ο επιχειρηματίας καλείται να διευκρινίσει στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου ώστε να κριθεί αν τίθεται ή όχι θέμα φοροδιαφυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα