Ανοίγουν οι λογαριασμοί για το «Ερρίκος Ντυνάν»

18:35 31/10/2017 - Πηγή: Aixmi

Το άνοιγμα των λογαριασμών προσώπων που σχετίζονται με το «Ερρίκος Ντυνάν» αποφάσισαν τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία.

Στο στόχαστρο θα μπουν οι λογαριασμοί των μελών του διοικητικού συμβουλίου που υπέγραψαν το μνημόνιο για την παραχώρηση του «Ερρίκος Ντυνάν», των προέδρων της επίμαχης περιόδου, εκπροσώπων της κυβέρνησης στο ΔΣ, υπουργών, πολιτικών προσώπων και όποιων άλλων προκύψει.

Στην εισήγησή του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ,

κ. Λάππας υποστήριξε ότι «οι εξεταστικές επιτροπές έχουν όλες τις αρμοδιότητες των εισαγγελικών αρχών» και πως «η εξεταστική επιτροπή έχει τη δικαιοδοσία να ζητήσει το άνοιγμα των λογαριασμών φυσικών και πολιτικών προσώπων και όποιων άλλων εμπλέκονται».

Κατά της πρότασης ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, που πρότεινε να ζητηθεί η γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής.

Η εισηγήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου σημείωσε ότι «η διερεύνηση των λογαριασμών είναι εργαλείο και όχι επικοινωνιακό τέχνασμα και για αυτό πρέπει να γίνει με τρόπο σωστό και ουσιαστικό».

Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση και του ΚΚΕ.

Ο εισηγητής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς τοποθετήθηκε λέγοντας «η επιτροπή μας μπορεί να προχωρήσει στο άνοιγμα των λογαριασμών».

The post Ανοίγουν οι λογαριασμοί για το «Ερρίκος Ντυνάν» appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα