Ανήλικα παιδιά δουλεύουν για τα iphone βουτηγμένα στη λάσπη

17:34 19/12/2014 - Πηγή: Aixmi

Η εργασία των ανηλίκων έχει πάρει, τα τελευταία χρόνια, διαστάσεις επιδημίας. Παιδιά από 12 ετών και άνω, δουλεύουν σε ρυθμούς τρέλας, χάνοντας την αθωότητα της ηλικίας τους.

Η εκπομπή Panorama, του τηλεοπτικού δικτύου BBC, κατέγραψε σκληρές εικόνες από τα εργοστάσια της εταιρείας Apple στην Κίνα, στα οποία κατασκευάζονται τα καινούργια iPhone.

Οι

δημοσιογράφοι της εκπομπής χρησιμοποιώντας κρυφή κάμερα, μπήκαν στα άδυτα του εργοστασίου και κατέγραψαν σκληρές εικόνες για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας.

«Κάθε φορά που επέστρεφα στους κοιτώνες, δεν ήθελα να κουνηθώ. Ακόμη κι αν πεινούσα, δεν ήθελα να σηκωθώ για να φάω. Ήθελα απλώς να είμαι ξαπλωμένος και να ξεκουράζομαι. Μου ήταν αδύνατο να κοιμηθώ το βράδυ εξαιτίας του άγχους», ανέφερε ένας από τους δημοσιογράφους.

Όσο για το πού εντοπίστηκαν τα ανήλικα παιδιά; Στο νησί της Ινδονησίας Μπάνγκα. Από το πρωί ως το βράδυ βουτηγμένα στη λάσπη εργάζονται για την αλυσίδα προμηθειών της εν λόγω εταιρίας.

Τι λέει η Apple μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος;
«Η ασφάλεια των εργαζομένων είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας. Θέτουμε πολύ υψηλούς στόχους, πραγματοποιούμε άρτια εκπαίδευση των στελεχών και των υπαλλήλων μας και δεχόμαστε εξωτερικούς ελεγκτές τακτικά, οι οποίοι επιθεωρούν τις εγκαταστάσεις μας για να προτείνουν τρόπους βελτίωσης ανά τομέα».

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα