ΑΝΕΛ: Οι εκλογές είναι το μόνιμο αφήγημα αυτοσυντήρησης του Μητσοτάκη

22:19 12/2/2017 - Πηγή: Aixmi

«Οι εκλογές είναι το μόνιμο αφήγημα αυτοσυντήρησης του κ. Μητσοτάκη. Η αξιολόγηση θα κλείσει παρά τις Κασσάνδρες και τις κωλυσιεργίες από την πλευρά των θεσμών» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Η κ. Παπαδοπούλου, μιλώντας στον «ΣKAI» και ερωτώμενη για την αξιολόγηση, εκτίμησε ότι θα κλείσει παρά τις Κασσάνδρες και τις κωλυσιεργίες, από την πλευρά των θεσμών που δεν συνεννοούνται για το είδος των μέτρων. «Ως προς τη συμφωνία» σημείωσε «στη μεγαλύτερη πλειοψηφία

της, στα 2/3, η Ελλάδα είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της. Αναμένουμε ότι θα μπορέσουμε να μπούμε στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης».

Σχετικά με το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου, η κ. Παπαδοπούλου εκτίμησε ότι εάν υπάρξει ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου θα πρέπει να συνοδεύεται από μείωση στο ΦΠΑ, ή από μείωση στον ΕΝΦΙΑ, ή από μείωση στη φορολογία επιχειρήσεων. «Αυτή είναι η πρόταση των ΑΝΕΛ. Βασικός στόχος μας είναι πως η ελληνική κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο, το οποίο στηρίζουμε, θα μπορέσει διεκδικήσει περισσότερα για τα δικά μας εθνικά συμφέροντα. Από εκεί και μετά η Κοινοβουλευτική μας ομάδα και το κόμμα μας θα αξιολογήσουμε τη συνολική συμφωνία και θα προχωρήσουμε αναλόγως» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τον κ. Σόϊμπλε, υποστήριξε ότι στόχος του από το καλοκαίρι 2015 είναι η Ελλάδα να τεθεί εκτός ευρωζώνη «και αυτή η αντίληψή του παραμένει. Παρότι οι πολιτικές λιτότητας και αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής έχουν αποτύχει, ο κ. Σόιμπλε επιμένει στο ίδιο μίγμα πολιτικής για την Ελλάδα, όταν πολλές πολιτικές δυνάμεις στη Γερμανία, όπως οι Σοσιαλδημοκράτες, ο κ. Γκάμπριελ καθώς και άλλοι Υπουργοί Οικονομικών στην Ε.Ε. αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει ικανοποιητικά στο οικονομικό της πρόγραμμα».

«Οι συνεχείς εκλογές και σε πολύ γρήγορα χρονικά διαστήματα δεν ευνοούν μία ομαλότητα στην οικονομία και γενικότερα στην Πατρίδα μας. Δεν τις επιδιώκουμε αλλά και δεν τις φοβόμαστε» διευκρίνισε η κ. Παπαδοπούλου και πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι, αλλά δεν τις επιδιώκουμε όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης από την ημέρα που ανέλαβε την ηγεσία της Ν.Δ και είναι το μόνιμό του αφήγημα αυτοσυντήρησης».

Τέλος, για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στη συγκυβέρνηση της χώρας σημείωσε: «Εάν η Πατρίδα μας είναι κερδισμένη, κερδισμένοι είναι και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Εμείς ουδέποτε βάλαμε το κομματικό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της Πατρίδας, όπως κάνει η αντιπολίτευση και αυτό μας ικανοποιεί και μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε και να προχωρήσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα