Ανδρέας Παπαδόπουλος: Ο Φώτης Κουβέλης λέει συνειδητά ψέματα

17:46 26/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Ο δημοσιογράφος και πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς Ανδρέας Παπαδόπουλος κατηγορεί τον Φώτη Κουβέλη ότι λέει «συνειδητά ψέματα» όταν δηλώνει ότι δεν του έγινε πρόταση να είναι υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2014. Ο κ. Παπαδόπουλος είχε προσωπική γνώση των συζητήσεων εκείνης της εποχής και από κοινού με τον Σπύρο Λυκούδη προσπαθούσαν να πείσουν τον πρόεδρο του κόμματος να απαντήσει θετικά στην πρόταση του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά –χωρίς, τελικά, να τα καταφέρουν.

Ο

Φώτης Κουβέλης έχει αποδεχθεί δημοσίως ότι τού είχαν γίνει μόνο κάποιες νύξεις για το θέμα, αλλά ποτέ ευθεία πρόταση. Έχει δηλώσει δε ι ότι ακόμη και αν του γινόταν επίσημη πρόταση θα απαντούσε αρνητικά, διότι το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ είχε αποφασίσει ότι έπρεπε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, ώστε να αλλάξει η κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς τον έχει διαψεύσει, αποκαλύπτοντας ότι του είχε προταθεί επισήμως η προεδρία της χώρας. Μάλιστα, έχει δηλώσει ότι την πρόταση τού είχε μεταφέρει ο στενότατος συνεργάτης του Δημήτρης Σταμάτης.

Τώρα ο Ανδρέας Παπαδόπουλος προειδοποιεί τον πρώην πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ότι με τα τα «συνειδητά του ψέματα» υποχρεώνει τους τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν όλη την αλήθεια «να πουν χαρτί και καλαμάρι το πώς εκτιλύχτηκαν τα γεγονότα».

Ποια είναι η αλήθεια; Φυσικά και είχε προταθεί στον κ. Κουβέλη η προεδρία της Δημοκρατίας -γίνονταν δε κανονικές συζητήσεις ήδη από το καλοκαίρι του 2014. Πολύ πριν διεξαχθεί, δηλαδή, το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, τις αποφάσεις του οποίου επικαλείται τώρα.

Διαβάστε το καυστικό σχόλιο του Ανδρέα Παπαδόπουλου στη σελίδα του στο facebook:

«Διαβάζω τη συνέντευξη του Φ. Κουβελη στο iefimerida (Μ. Λοβερδου), στην οποία ξεκαθαρίζει -και μπράβο- ότι ψήφισε ΔΗΜΑΡ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Ωστόσο, αναρωτιέμαι, γιατί πάλι τα «ίδια» για το θέμα της ΠτΔ; Όταν κάποιος λέει συνειδητά ψέματα για ένα ιστορικό γεγονός δεν μας «υποχρεώνει» να πούμε χαρτί και καλαμάρι πώς εκτιχθηκαν τα γεγονότα; Όταν, δε, λεει ψέματα για να αυτοπροφυλακτει, δεν αναγκάζει τους τρεις ανθρώπους (Σπ.Λ, Γ. Μ και Α.Π) που γνωρίζουν ΟΛΗ την αλήθεια να μιλήσουν;

ΥΓ: Τουλάχιστον μην κοροϊδευόμαστε «μεταξύ» μας και λέμε ανιστόρητα επιχείρημα για τον άνθρωπο που απαρνήθηκε τα κορυφαία αξιώματα και τα έκανε ολα από αλτρουισμό και αγάπη για την αριστερά, τον ΣΥΡΙΖΑ, το σοσιαλισμό και τον Αλέξη…»

Keywords
Τυχαία Θέματα