Ανατροπή στις εισφορές για τα μπλοκάκια – Μεταβατικό 10% – Σχετική ρύθμιση ακόμη και εντός της ημέρας

09:44 7/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων για πρωτοφανή υπερφορολόγηση, το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει σχετική ρύθμιση που φέρνει ανατροπή στο νέο σύστημα εισφορών για τα μπλοκάκια και αναμένεται να ανακοινωθεί κι εντός της ημέρας.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, θα μειωθεί η εισφορά 26,95% μέχρι να υπάρξουν διευκρινίσεις σε κρίσιμα θέματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Αυγής», καθορίζεται να μεταβατικό στάδιο με την εισφορά στο 10% με σχετική ρύθμιση, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο

για τον τρόπο πληρωμής των εισφορών.

Τα δεκάδες χιλιάδες μπλοκάκια που έκλεισαν και η τεράστια απειλή για μαύρη εργασία οδήγησαν την κυβέρνηση στην υποχώρηση μπροστά στο κύμα αντιδράσεων.

Με τη ρύθμιση θα καθορίζεται η εισφορά στο 10% για εργαζομένους με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και για μισθωτούς που έχουν παράλληλη εργασία για την οποία αμείβονται με μπλοκάκι, κι έτσι θα παρακρατείται μόνο το 10% και όχι το 26,95% που προβλέπει ο νόμος έτσι όπως έχει μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την Αυγή, από τα στοιχεία του υπουργείου, προκύπτει ότι από τις ρυθμίσεις για τις νέες εισφορές ωφελείται το 80%, που θα καταβάλλει 167,95 ευρώ τον μήνα, και επιβαρύνεται το 20%, που αφορά μεσαία και υψηλά εισοδήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα