Αναμένεται μαζική φυγή κατοίκων από τη Μοσούλη

11:37 2/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Για μαζική φυγή κατοίκων της Μοσούλης προετοιμάζονται οι ανθρωπιστικές οργανώσεις μετά την είσοδο των ιρακινών δυνάμεων στην πόλη που βρίσκεταια υπό τον έλεγχο του ISIS, όπως ανακοίνωσε το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (NRC).

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη εκτοπιστεί εξαιτίας των μαχών που μαίνονται γύρω από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ μετά την έναρξη στις 17 Οκτωβρίου της ευρείας επιχείρησης των ιρακινών δυνάμεων για την ανακατάληψη της Μοσούλης. Ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες

ημέρες, καθώς εντείνονται οι μάχες και μετά την ανακοίνωση του ιρακινού στρατού ότι οι δυνάμεις του κατάφεραν να διεισδύσουν στην πόλη χθες Τρίτη.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι έχουν ήδη εκτοπιστεί από την έναρξη της επιχείρησης, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό για τους Μετανάστες (IOM).

Ο ΟΗΕ εξέφρασε «τις σοβαρές του ανησυχίες» για την τύχη των δεκάδων χιλιάδων αμάχων τους οποίους έχει απαγάγει το Ισλαμικό Κράτος με πιθανό σκοπό να τους χρησιμοποιήσει ως ανθρώπινες ασπίδες. Άλλες πληροφορίες κάνουν επίσης λόγο για την εκτέλεση από το ISIS περίπου 300 ανθρώπων στην περιοχή της Μοσούλης από τις 25 Οκτωβρίου, αναφέρει ο ΟΗΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα