Αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων για ΑΕΙ και ΤΕΙ – Ακόμη και αύριο

10:17 23/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Ακόμη και αύριο, Πέμπτη, αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αν και πιθανότερη ημερομηνία ήταν η 28η Αυγούστου, το υπουργείο Παιδείας επισπεύδει τη διαδικασία σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή». Η οριστική ημέρα και ώρα ανακοίνωσης θα γίνουν γνωστές σήμερα Τετάρτη το απόγευμα.

Σύμφωνα

με τις ίδιες πληροφορίες έχει ήδη επεξεργαστεί το 90% των βαθμολογιών των υποψηφίων και στόχος είναι οι βάσεις να ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατό.

Θα ακολουθήσει η ηλεκτρονική εγγραφή των νέων φοιτητών και κατόπιν οι αιτήσεις μετεγγραφών, ώστε να μην χαθεί το πρώτο εξάμηνο.

Όσον αφορά στις βάσεις, το 83,45% των υποψηφίων στην ομάδα Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής έγραψε κάτω από τη βάση στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τις βάσεις των συναφών σχολών. Οι εκπαιδευτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι περισσότερες σχολές στο 2ο και το 5ο επιστημονικό πεδίο θα σημειώσουν σημαντική πτώση.

Πτώση αναμένεται στις σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής, ενώ στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο εκτιμάται ότι οι μεγαλύτερες αντοχές θα επιδείξουν οι αρχιτεκτονικές σχολές.

Στις σχολές αναμένονται οι αυξομειώσεις που παρατηρούνται κάθε χρόνο – με την εξαίρεση του 4ου Επιστημονικού Πεδίου και ειδικά των Παιδαγωγικών Σχολών, όπου η άνοδος αναμένεται να είναι θεαματική. Οι επιδόσεις των υποψηφίων του 1ου Επιστημονικού Πεδίου για παράδειγμα (ανθρωπιστικές σπουδές) κινήθηκαν στα περυσινά επίπεδα, επομένως το ύψος των βάσεων θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση, ενώ δεν αποκλείεται στις πιο περιζήτητες από αυτές τις σχολές να σημειωθεί ακόμη και άνοδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα