Αναιμικό προβάδισμα ΝΔ – 4 στους 5 υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας

22:06 21/4/2013 - Πηγή: Aixmi

Η εικόνα πρωτοφανούς πολιτικής ρευστότητας επιβεβαιώνεται και από το γκάλοπ της Μetron Analysis, που δημοσιεύει η Ελευθεροτυπία.

Τα δυο «μεγάλα» κόμματα, (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ), κινούνται κάτω από το 19%, (18,7% και 18,1% αντίστοιχα), το άλλοτε «πλειοψηφικό» ΠΑΣΟΚ καταρρέει (είναι μόλις στο 5,5%) και ο τρίτος πυλώνας της Μεταπολίτευσης, το ΚΚΕ,

με το ζόρι κινείται πάνω από το όριο του κοινοβουλευτικού αφανισμού -βρίσκεται στο 3,8%.

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής εξακολουθούν να καταλαμβάνουν στην τρίτη θέση και να αποτελούν τη μόνη δύναμη που, σε επίπεδο πρόθεσης ψήφου, ξεπερνά το ποσοστό που έλαβε στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου (το γκάλοπ τη φέρνει στο 7,4%).

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου διατηρούν τις δυνάμεις τους (βρίσκονται στο 6,6%), ενώ μεγάλη πτώση εμφανίζει η ΔΗΜΑΡ (είναι στο 3,9%).

Αν έμενε κανείς στη λεπτομέρεια θα σημείωνε ότι η ΝΔ έχει βελτιώσει κάπως τη θέση της και έχει ξεπεράσει (στα δεκαδικά) τον ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με την αντίστοιχη δημοσκόπηση του περασμένου μήνα. Αλλά πρόκειται για λεπτομέρεια χωρίς σημασία.

Το σημαντικότερο, πέραν του πολιτικού κατακερματισμού, είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία (τέσσερις στους πέντε) τάσσεται, πλέον, υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας. Είδαν που οδήγησαν οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις και άλλαξαν άρδην στάση…

Keywords
Τυχαία Θέματα