Ανά χιλιόμετρο τα τέλη κυκλοφορίας

12:48 5/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Σύνδεση του ύψους των τελών κυκλοφορίας με την κατανάλωση των καυσίμων σε κάθε όχημα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό δήλωσε το Σαββάτο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Στόχος – είπε – είναι να επιβαρύνεται περισσότερο η χρήση του αυτοκινήτου με την επιβολή ουσιαστικά μιας αύξησης του φόρου στη βενζίνη και τα λοιπά καύσιμα. Το ποσό αυτό δηλαδή θα το πληρώνουν όσοι κινούν περισσότερα τα αυτοκίνητά τους ή έχουν μεγάλου

κυβισμού αυτοκίνητα, ενώ θα επιβαρύνει λιγότερο όσους δεν τα μετακινούν ή έχουν ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν καίει πολύ βενζίνη.

Ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Εξετάζουμε να υπάρχει ένα μικρό τέλος κυκλοφορίας σε όλους και να συνδεθεί το τέλος κυκλοφορίας με τη βενζίνη. Άλλο αυτός που έχει ένα αμαξάκι να πηγαίνει στη δουλειά του κι άλλο εκείνος που κάνει πολλά χιλιόμετρα. Σκεφτόμαστε να υπάρχει σε όλα τα αυτοκίνητα ειδική σήμανση για να βλέπουμε τα πάντα, αν έχει πληρώσει τα τέλη, αν είναι ασφαλισμένο κλπ».

Σε άλλη αποστροφή έκανε λόγο για το περιουσιολόγιο λέγοντας ότι δεν θα αποτελέσει βάση φορολόγησης. «Δεν θα ψάξουμε το βραχιόλι της γιαγιάς. Αν ο παππούς ξεχάσει να δηλώσει το χωράφι που χάρισε στο εγγόνι εκεί δεν θα επέμβουμε» εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης και πρόσθεσε «δεν θα ασχοληθούμε με μικροποσά, 10-15-20.000 ευρώ, όταν έχουμε τις λίστες με τα εκατομμύρια, αλλά με όσους έχουν λεφτά στο εξωτερικό και δεν φορολογήθηκαν για αυτά, τους φοροφυγάδες, εκείνους που συμμετείχαν στο πάρτι και δεν πλήρωναν τόσο καιρό».

Keywords
Τυχαία Θέματα