Αμείωτη η ροή προσφύγων στη Λέσβο – Συνεχείς οι συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών

20:46 21/12/2015 - Πηγή: Aixmi

Τουλάχιστον 8.000 άτομα έχουν περάσει την Κυριακή και τη Δευτέρα από τις τουρκικές αρχές στη Λέσβο. Το κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης έχει καταγράψει περίπου 5.000 και άλλες 3.000 περιφέρονται σε κτήματα του νησιού. Παράλληλα εκατοντάδες βρίσκονται στους χώρους υποδοχής στη βόρεια Λέσβο, σε καταυλισμούς που διαχειρίζονται η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC).

Η κατάσταση στο χώρο καταγραφής αναμένεται να επιδεινωθεί περισσότερο τις επόμενες ημέρες

καθώς το προσωπικό της Frontex που βοηθά τις ελληνικές αρχές στο έργο τους αναχωρεί από τη Λέσβο λόγω Χριστουγέννων. Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα αναχώρησε το 60% των στελεχών της Frontex από το τμήμα αποτυπωμάτων και το ίδιο θα γίνει από άλλα τμήματα τις επόμενες μέρες.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στη Χίο, όπου το τελευταίο 24ωρο ξεπέρασαν τους 2.000 οι μετανάστες και πρόσφυγες που έφθασαν στο νησί.

Την ίδια ώρα συνεχείς είναι οι συγκρούσεις μεταξύ βορειοαφρικανών μεταναστών και μεταναστών απο το Πακιστών και το Ιράν καθώς οι μεν ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες εγκλωβισμένοι σε κτήματα του νησιού ενώ στους δε – αφού πιστοποιηθούν δίδεται το δικαίωμα της μετακίνησης τους στην Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα